Wyświetl temat - interpretacja hormonow a biopsja jader

Ogłoszenie!

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: 22 sty 2008 19:23 
Offline

Rejestracja: 03 sty 2008 01:00
Posty: 1347
Lokalizacja: sosnowiec
Witam,p.Doktorze mam prośbe jestem po leczeniu operacyjnym spodziectwa w dzieciństwie od zawsze nie pojawiał się u mnie ejakulat podczas stosunku ( mam 31l)lekarz powiedział że prawdopodobnie czegoś niedało się połączyć w trakcie zabiegów, (usg jąder ok) nie poleca dodatkowych bo szkoda czasu i kasy a efektów nie gwarantuje zalecił biopsje jąder z ewentualnym mrożeniem żołnierzyków jeśli by były, zrobiłem chormony i proszę powiedz coś na ich temat:
FSH 15,8 nor.1,37-13,58
LH 2,83 nor:1,26-10,05
PROLAKT.23,81 nor:1,58-18,12
TESTOST. 2,42 nor:1,66-8,77
niby te normy napisali ale proszę o podpowiedz co jaki ma wpływ na co bo wizyte mam dopiero za dwa tyg.i troche nas to męczy jesteśmy zdecydowani na dawce ale jak pojawiła się nadzieja to trzeba próbować.
Teraz jem salfazin,androwit,omega3 jagby co miało być to może coś lepszej jakości .
pozdrawiam i prosze o odpowiedz Marcin


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostZamieszczono: 23 sty 2008 10:59 
Offline
Ekspert Bociana
Ekspert Bociana

Rejestracja: 14 lut 2002 01:00
Posty: 15725
Lokalizacja: Białystok
Trochę podwyzszone FSH może sugerować problemy z produkcja plemników ale aby rozsztrzygnąć to czy produkcja jest zachowana należy wykonać biopsję Z poważaniem JD


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostZamieszczono: 23 sty 2008 17:35 
Offline

Rejestracja: 03 sty 2008 01:00
Posty: 1347
Lokalizacja: sosnowiec
Witam i serdecznie dziękuję za odpowiedz
Marcin


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 17 kwie 2014 22:06 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 lis 2013 19:23
Posty: 2193
Witam, mam prośbę o poradę. Czy przy przedstawionym poniżej stanie faktycznym jest sens wykonywać jeszcze biopsję jąder?
1. badanie nasienia: brak plemników - azospermia
2. fsh 37,5 mIU/mL; LH 17,9 mIU/mL; testosteron 5,87 nmol/L
3. usg jąder: wymiary L-28x10x14mm, P-22x8x12 mm poza tym wszystko dobrze
4. badania genetyczne: kariotyp prawidłowy, AZF i CFTR również

Czy badanie hormonów powinno się powtórzyć czy nie ma takiej potrzeby?
Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam

_________________
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca - P. Coelho

19.05.2017 r. - crio Muminka 4AA i TP 06.02.2018 r.
09.01.2018 r. Nasz Cud jest już z Nami


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: MSN [Bot], Trendictionbot [Bot] i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Przejdź do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group