Tak, zabieg był wykonywany w Novum. Z tego co wiem wykonują go tylko w niedziele, my też tak byliśmy. Wychodzi się tego samego dnia po ok 6-8h od zabiegu. Zabieg jest wykonywany w znieczuleniu w kręgosłup (czyli od pasa w dół), i ok 6h po trzeba leżeć aż wróci czucie w nogach. Potem facet ma przykaz wstać i się wysikać, jak się uda to dostaje kanapkę, herbatkę i może się szykować do wyjścia. Na drugi dzień musieliśmy się wstawić na kontrolę, dr wyjął sączek i zmienił opatrunek.
Co do powrotu do pracy to zależy od jej rodzaju. Generalnie dr może dać chyba miesiąc. Mój mąż ma pracę siedzącą i sam chciał 2 tyg zwolnienia. Jeśli praca wiąże się z dźwiganiem to napewno przydałoby się więcej wolnego, gdyż trzeba się oszczędzać. Mąż po tych 2 tyg nie czuł się jeszcze całkiem komfortowo w pracy, jądra jeszcze pobolewały przez ok.tydzień.
Jak masz jeszcze jakieś pytania to wal śmiało

pamiętam jak sama wypytywałam o szczegóły, potem byliśmy dzięki temu spokojniejsi.
Pozdrawiam.
VIII.2017 ICSI, 12dpt-beta 315, 14dpt- 741, 27dpt- jest serduszko

, 39dpt- widziałam małego człowieczka
07.05.2018 urodziła się nasza cudna córeczka!