co prawda jestem dopiero po drugim szkoleniu ale mogę już coś powiedzić czy ocenić , w naszym ośrodku Panie są w porządku ,wszystko robią dla dobra dziecka ,są miłe i coś próbują nam przekazać , no właśnie co się kryje pod słowem coś .....to ,że to o czym one mówią to ja to wszystko wiem ,spotykać mamy się 9 razy i trwa to 4 godziny , przez 4 godziny maglujemy ...jakich rodziców oni by sobie życzyli ,jacy powinniśmy być dla swoich dzieci ,z jakich rodzin pochodzą dzieci ( a przeciez wiadomo) itp.itp , np ,mi i mojemu mężowi nie podoba się to ,że dużo prywatnych spraw mówi się na forum ,raczej jestem osobą skrytą i chciałabym dla siebie zachować pewne prywatne sprawy (oczywiście była przepytywanka dlaczego nie mogę mieć dzieci itp),jeżeli chodzi o czas oczekiwania uważam ,że powinien on trwać maksymalnie do roku od zgłoszenia się do OA aż do otrzymania dziecka , obiecano nam ,że do roku na pewno bedzie dzidziuś ,zobaczymy .
Jest dużo spraw ,które mnie denerwują i które są niepotrzebne,czy ktoś szkoli matkę i ojca alkoholika jakimi powinni być rodzicami ,nie bo wszyscy maja to gdzieś,uważam że adopcja jest to bardzo trudna decyzja
i oa powinny nam w jakiś sposób to ułatwić
badania czy testy psychologiczne ,no sory jak pani psycholog pokazuje jakiś bahomaz do niczego nie podobny a ty masz powiedzieć jej co to jest i zostajesz oceniony według tego co ty tam widziałeś ,
Jak dostanę kwalifikację a będzie to w kwietniu będę mogła ocenić ośrodek i na pewno to zrobię
pozdrawiam was serdecznie