Wyświetl temat - TSH,ft4,ft3,aTPO -ciaza

Ogłoszenie!

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: 23 maja 2008 15:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 lut 2008 01:00
Posty: 4182
Lokalizacja: PL/DE
Panie Doktorze mam pytanie dotyczace wynikow.
Od stycznie ubieglego roku cierpialam na niedoczynnosc tarczycy, bralam Thyranajod 100 wszystko bylo w normie a w kwietniu tego roku z badan wyszla nadczynnosc tarczycy :
TSH-0,02<0,27-4.20
fT4-1.8<0,9-1.7
fT3 -3,9<1.9-5,1
aTPO-19<60

po miesiacu czasu(13.05.2008) i odstawieniu lekow powtorzylam badania i niby wszystko jest w normie :
TSH-1.48<0.27-4.20
fT4-0.9<0,9-1.7
fT3-3,4<1.9-5.1


obecnie jestem w 5t ciazy martwi mnie fT4 niestety lekarze w Niemczech nie podchodza z wieksza uwaga do kobiet w ciazy cierpiacych na tarczyce ,
lekarze twierdza ze powinnam odczekac miesiac i powtorzyc badania nie suplementujac tyroksyne czym jest to dla mnie bardzo niepokojacym co Pan Doktor o tym sadzi?

_________________
synus (bubus,Alex)
http://b1.lilypie.com/YWNXp1.png


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostZamieszczono: 25 maja 2008 22:43 
Offline
Ekspert Bociana
Ekspert Bociana

Rejestracja: 14 lut 2002 01:00
Posty: 15725
Lokalizacja: Białystok
Co prawda TSH jest mało miarodajne w ciazy ale w tej sytuacji nie wskazuje ono na konieczność suplementacji POczekanie miesiac jest dobrym pomyslem Z powazaniem JD


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostZamieszczono: 26 maja 2008 10:23 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 lut 2008 01:00
Posty: 4182
Lokalizacja: PL/DE
Panie Doktorze a z fT4 co robic ? Ta sprawa jest dla mnie najwazniejsza ,co Pan o tym sadzi?

_________________
synus (bubus,Alex)
http://b1.lilypie.com/YWNXp1.png


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostZamieszczono: 26 maja 2008 11:42 
Offline
Ekspert Bociana
Ekspert Bociana

Rejestracja: 14 lut 2002 01:00
Posty: 15725
Lokalizacja: Białystok
puniaBunia pisze:
Panie Doktorze a z fT4 co robic ? Ta sprawa jest dla mnie najwazniejsza ,co Pan o tym sadzi?
Moim zdaniem nic wartości sa na pograniczu normy leczenie w takiej sytuacji może przyniesć wiecej szkody niż pozytwynych efektów Z poważaniem Jd


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostZamieszczono: 26 maja 2008 13:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 lut 2008 01:00
Posty: 4182
Lokalizacja: PL/DE
Dziekuje

_________________
synus (bubus,Alex)
http://b1.lilypie.com/YWNXp1.png


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostZamieszczono: 25 cze 2008 20:29 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 lut 2008 01:00
Posty: 4182
Lokalizacja: PL/DE
Pnie Doktorze po miesiacu, zgodnie z Pana sugestia, powtorzylam badania :
TSH 1.4
ft4 1.1<0.9-1.7
fT3-3,4<1.9-5.1

Interesuje mnie Pana opinia na temat ft4. Czy nie jest za niskie? Slyszalam opinie, ze w ciazy fT4 powinno byc przy gornej granicy normy. Moj ginekolog twierdzi ze wystrarczy ze bede brala witaminy dla kobiet w ciazy z jodem. Dodam ze jestem w 10 tygodniu ciazy

_________________
synus (bubus,Alex)
http://b1.lilypie.com/YWNXp1.png


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostZamieszczono: 28 cze 2008 10:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 lut 2008 01:00
Posty: 4182
Lokalizacja: PL/DE
Pnie Doktorze bardzo prosze o opinie

_________________
synus (bubus,Alex)
http://b1.lilypie.com/YWNXp1.png


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostZamieszczono: 29 cze 2008 18:20 
Offline
Ekspert Bociana
Ekspert Bociana

Rejestracja: 14 lut 2002 01:00
Posty: 15725
Lokalizacja: Białystok
wyniki jest ok nie ma potrzeby wdrażania tutaj specjanego postępowania Z powazaniem JD


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostZamieszczono: 29 cze 2008 19:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 lut 2008 01:00
Posty: 4182
Lokalizacja: PL/DE
Dziekuje za odpowiedz
Pozdrawiam

_________________
synus (bubus,Alex)
http://b1.lilypie.com/YWNXp1.png


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Przejdź do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group