Wyświetl temat - Pytanie odnośnie wynikow badań

Ogłoszenie!

Strefa czasowa UTC




 [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: czw lis 17, 2016 8:46 pm 
Offline

Rejestracja: czw lis 17, 2016 8:32 pm
Posty: 2
Witam, mam 29 lat.
W tamtym miesiącu w 3 dniu cyklu zrobiłam badania między innymi FSH i AMH w laboratorium ALAB.
Moje wyniki to:
FSH 18,9 mlU/ml (faza folikularna 3,5-12,5)
AMH 0,36 ng/ml
Załamałam się. Mój lekarz nie ukrywał że wyniki są bardzo złe, jednak powiedział żebym powtórzyła te badania w Diagnostyce.
I tak zrobiłam...w 3 dniu cyklu wyniki :
FSH 5,12 mlU/ml (faza folikularna 3,03-8,08)
AMH 1,23 ng/ml

Nie mam pojęcia co o tym myśleć. Dlaczego wyniki z obu laboratoriów aż tak bardzo się różnią? Którymi mam się sugerować? Wiem że krew z laboratorium ALAB była wysyłana do Krakowa, Diagnostyka robi na miejscu. Bardzo proszę o odpowiedź i interpretacje.


Na górę
  
 
PostZamieszczono: pn gru 19, 2016 10:37 pm 
Offline
Ekspert Bociana
Ekspert Bociana

Rejestracja: ndz paź 14, 2012 2:05 pm
Posty: 1202
Myślę, że skoro diagnostyka robi na miejscu zafałszowania powinny być mniejsze, ale jak to się mówi do trzech razy sztuka - może warto powtórzyć badania jeszcze raz w innym laboratorium.


Na górę
  
 
 [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa UTC


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Przejdź do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group