Wyświetl temat - Bardzo proszę o interpretację moich wyników

Ogłoszenie!

Strefa czasowa UTC




 [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: śr lis 16, 2016 8:53 am 
Offline

Rejestracja: śr lis 16, 2016 7:29 am
Posty: 2
Dzień dobry

mam 36 lat, za sobą starania o dziecko około 3-4 lat temu (1,5 roku starań), bezskutecznie. W tamtym czasie zostałam przebadana na wszystkie strony (poza drożnością jajowodów). Wszystko było w porządku. Kilka miesięcy z monitoringiem. Pęcherzyki dojrzewały. Dostawałam Pregnyl na pęknięcie ale w cyklach bez Pregnylu również pękały. Wydawało mi się, że problem leżał po stronie mojego byłego męża (bardzo wysoka lepkość nasienia). Z obecnym partnerem staramy się 5 miesięcy. Oczywiście zaczynam się martwić ze względu na wiek. USG podczas osatnich dwóch cykli pokazywały jeden dojrzewający pęcherzyk, prawidłowej wielkości. Ogólny obraz USG prawidłowy.

Moje wyniki z 3 dc:

TSH – 1,01 (0,27 – 4.2)
FSH – 7,30 (3,5-12,5)
LH – 8,6 (2,4 – 12,6)
Estradiol – 58,21 (12,4 – 233)
DHEA – S – 355,80 (60,9 – 337) H
DHEA – 14,33 (1,2 – 6,3) H
17OH – 2,06 (0,2 – 1,3) H
Androstendion – 2,95 (0,3 – 3,3)
Testosteron – 44,00 (8,4 – 48,1)
ACTH – 19,5 (5 – 46) (teraz normie a jakieś 2 lata temu miałam 46,1, lekko przekroczone)
Kortyzol – 20,45 (6,2 – 19,4) H
AMH - 2,57 (0,78 - 5,24)
SHBG - 44,03 (19,8 - 122)

Inne wyniki, dnia cyklu akurat nie pamiętam:
Prolaktyna - 15,6 (1,9 - 25,0)
Prolaktyna po MCP - 165 (nie za wysoko?)
Przeciwciała p. kardiolipinie IgG - wynik ujemny
Przeciwciała p. kardiolipinie IgM - wynik ujemny
Przeciwciała p. beta - 2 - glikoproteinie IgG - wynik ujemny
Przeciwciała p. plemnikom w surowicy - wynik ujemny
anty TPO i anty TG - nie mam przy sobie wyników ale były w normie



Poza tym, rzadkie włosy na czubku głowy, ogólnie marnej jakości, pojedyncze włoskie na brodzie. Wieczne zmęczenie, napady niepokoju z przyspieszoną akcją serca do 130 uderzeń (zdarzają się coraz rzadziej). Byyć może są to efekty stresu związane z rozwodem ale wolę wspomnieć. Ogólnie bardzo dużo stresu przez ostatnie 2 lata.

Z góry dziękuję za jakąkolwiek odpowiedź
Pozdrawiam


Na górę
  
 
PostZamieszczono: pn gru 19, 2016 10:30 pm 
Offline
Ekspert Bociana
Ekspert Bociana

Rejestracja: ndz paź 14, 2012 2:05 pm
Posty: 1202
Warto wykonać badanie nasienia partnerowi i ewentualnie można skonsultować się z endokrynologiem celem dokładnej oceny nadnerczy. Dawka vit D 4000 j nie zaszkodzi- może poprawi się samopoczucie i ustąpi uczucie zmęczenia.


Na górę
  
 
 [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa UTC


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Przejdź do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group