Wyświetl temat - prośba o interpretację wyników

Ogłoszenie!

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: 20 paź 2016 21:07 
Offline

Rejestracja: 10 kwie 2012 17:38
Posty: 3
Moje wyniki:
Prolaktyna - max-76(normy:4,79-23,3) obecnie 4( Dostinex 50 raz na 10 dni, brałam też bromergon i Norprolac, ale pierwszego nie tolerowałam, a drugi nie bardzo chciał działać- zbił tylko do 35,4)
Prolaktyna po mcp 234,20 (wyjściowa 54,01)
Rezonans siodła tureckiego w porządku
Progesteron(23 dc-cykl 26 dni) 3,13
TSH 1,650 (normy 0,270-4,200)
ESTRADIOL 66,00(23dc) oraz 58,8(4dc)
TESTOSTERON -7,83
AMH 3,2
anty TPO 6,07
anty TG 10,55
FT4 1,35(normy 0,93-1,7)
FSH -7(4dc)
LH - 6,5 (4dc)
DHEA SO4 -40,63
kortyzol- 10,9(norma 4,82-19,5)
prawidłowa budowa narządów rodnych.
Mąż ma bardzo dobre wyniki nasienia.
Staramy się o ciążę 8 lat. Pęcherzyki w 10-11 dc wielkości 17-18 mm, 13-14 dc owulacja potwierdzona kilkukrotnie badaniem usg, pik LH występuje w każdym cyklu. endometrium prawidłowe.Jestem po 4 cyklach z CLO. Leczyłam się u kilku ginekologów, z żadnym efektem. Zaczęłam rozglądać się za kliniką leczenia niepłodności i badaniami jakie należy wykonać, zrobiłam więc DHEA SO4, ponieważ wcześniej nigdy go nie wykonywałam, ale jak zobaczyłam wynik pędem poleciałam do endokrynologa. Mam 31 lat i normę jak dla wieku 45-54 lat. Od endokrynologa usłyszałam, że przekwitam i że nie ma na co czekać tylko biegiem na in-vitro. Czy rzeczywiście tak jest? Już nie wiem co mam myśleć.
Pozdrawiam i z góry bardzo odpowiedź.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 19 gru 2016 15:16 
Offline
Ekspert Bociana
Ekspert Bociana

Rejestracja: 14 paź 2012 16:05
Posty: 1202
DHEA-SO4 - od 2 do 12 µmol/l (75-470 µg/dl) - normy te różnią się nieznacznie w zależności od płci; Pani podaje wartość DHEA SO4 -40,63, ale bez jednostek - rozumiem jednak po wypowiedzi endokrynologa, że chodzi o mcg/dl. Na podstawie pozostałych badań trudno mówić o przekwitaniu, jednak biorąc pod uwagę całokształt to myślę, że faktycznie już jest czas na in vitro- szkoda czasu - bo czas jest cenny.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Przejdź do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group