Wyświetl temat - Proszę o interpretację wyników

Ogłoszenie!

Strefa czasowa UTC




 [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: pt paź 14, 2016 5:11 pm 
Offline

Rejestracja: wt maja 05, 2015 5:08 pm
Posty: 11
Dzień dobry
Pani Doktor proszę o poradę co dalej robić...

wyniki badań z 2016

Prolaktyna - 24,5 (4,79-23,3)
Progesteron - 13,07 (1,7-27)
TSH - 0,308 - (0,270-4,200) maj 2016
TSH - 1,62 październik 2016

AMH - 3,27 (0,57-7,02)

Byłam stymulowana cztery razy clostilbegyt z czego dwa pierwsze cykle bardzo odczuwałam owulację, dwa kolejne niestety nic.

I cykl stymulowany owulacja 14 dnia cyklu ale niestety mąż musiał wyjechać w delegację 13 dnia cyklu. Pęcherzyk w 13 dc - 22mm.
II cykl stymulowany 14 dnia owulacja (bardzo odczuwalna) poronienie samoistne.
III i IV cykl brak reakcji

Następnie byłam stymulowana lekiem AROMEK od 5-9 dnia cyklu.
USG w 23 dniu cyklu - lekarz stwierdza, że nie było owulacji.
Endometrium wspaniałe (słowa lekarza), lewy jajnik powiększony o nieregularnym kształcie.
Po owulacji podniesiona temperatura na poziomie 37,1-37,6 (mierzona rano o tej samej godzinie) przy braku przeziębienia.


Lekarz wysyła nas do kliniki niepłodności po 3 stymulacjach lekiem AROMEK
Niby wszystko dobrze a ciąży jak nie było tak nie ma a czas nieubłaganie leci..
Pani Doktor w jakim kierunku dalej iść czy dalej stymulacja, czy teraz już inseminacja,czy czekanie na cud?
Z góry dziękuję za odpowiedź


Na górę
  
 
PostZamieszczono: wt lis 22, 2016 1:51 pm 
Offline
Ekspert Bociana
Ekspert Bociana

Rejestracja: ndz paź 14, 2012 2:05 pm
Posty: 1202
Myślę, że konsultacja w klinice leczenia niepłodności to dobry pomysł i tam podejmą decyzję co dalej.


Na górę
  
 
 [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa UTC


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Przejdź do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group