Wyświetl temat - Wyniki krzepnięcia krwi

Ogłoszenie!

Strefa czasowa UTC




 [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: pn lip 22, 2019 11:25 am 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn kwie 02, 2012 12:45 pm
Posty: 90
Witam Panie Doktorze, bardzo proszę o interpretację wyników krwi:
PTS CZAS - 10,1 s ( 8,8-13,5)
PT INR - 0,83 ( 0,80-1,20)
PT Wskaźnik 121% ( 80-100) -ponad normę
Fibrynogen 624 (200-450) - pond normę

APTT
APTT 34,7 s ( 28,0-43,0)
APTT Ratio 1,01 ( 0,80-1,20 )

Jestem w 27 tyg ciąży, przyjmuję acard 75 i neoparin 0,4 na przemian z neoparin 0,6
Mam zespół antyfosfolipidowy i niedoczyność tarczycy.
Mam za sobą 3 poronienia i jedną donoszoną szczęśliwie ciążę.
Martwi nie wysoki poziom fibrynogenu.
Bardzo proszę o odpowiedź.


Na górę
  
 
PostZamieszczono: pn lip 29, 2019 6:09 am 
Offline
Ekspert Bociana
Ekspert Bociana

Rejestracja: pn sie 27, 2012 4:33 pm
Posty: 1127
Podwyższony poziom fibrynogenu jest w ciąży normalny.

_________________
Pozdrawiam Tomasz Zbroch.


Na górę
  
 
 [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa UTC


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Przejdź do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group