Wyświetl temat - Azoospermia, w trakice badań - prośba o opinię

Ogłoszenie!

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: 30 kwie 2019 14:40 
Offline

Rejestracja: 13 mar 2019 11:57
Posty: 1
Dzień dobry.
Zwracam się z prośbą o opinię.
Mąż 2 miesiące temu zrobił badanie nasienia w którym nie wykryto plemników nawet po odwirowaniu ejakulatu. Postanowiliśmy się nie załamywać i działać.
Mąż wykonał badanie labo hormonów i wyniki wyszły następujące:
FSH 23,4 mIU/ml 1,5 — 12,4
Prolaktyna 417,3 mlU/l 98,0 — 456,0
Testosteron 16,28 nmol/l 9,9 — 27,9
LH 11,1 mIU/ml 1,7 — 8,6

Poza tym mąż zrobił badanie Kariotypu które wyszło prawidłowe. AZF również prawidłowe. Na mukowiscydozę nie choruje.

Jesteśmy w trakcie oczekiwania na wizytę u androloga.

Zastanawiamy się co jeszcze może być przyczyną nieprawidłowych wyników hormonów? Urazu mąż nie pamięta, świnkę przechorował jako kilkuletnie dziecko. Nie przechodził chemioterapii ani naświetleń.

Najważniejsze pytanie: CZY MAMY SZANSE NA ZNALEZIENIE PLEMNIKÓW PODCZAS BIOPSJI, KTÓRE BĘDĄ NADAWAŁY SIĘ DO EWENTUALNEGO IN VITRO ?

Bardzo prosimy o odpowiedź.

Agnieszka i Mirek


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 05 maja 2019 20:21 
Offline
Ekspert Bociana
Ekspert Bociana

Rejestracja: 20 sty 2011 22:28
Posty: 6459
Jest szansa
Powodzenia


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Przejdź do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group