Wyświetl temat - TORBIELE

Ogłoszenie!




Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1446 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92 ... 97  Następna
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: 11 maja 2010 19:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 31 paź 2007 01:00
Posty: 1900
Ja mam cykle krótkie (25 dni) owulacja 11-12 dc i przy lewym jajniku też tak miałam a progesteron zawsze badam 7-8 dni po owulacji. U mnie niestety jajnik z torbielą był czynny tylko dwa cykle,następna owulacja znowu z prawego.Wolę lewy bo prawy jajowód mam niedrożny. Dlatego bardzo chcę się pozbyć torbieli,w tym cyklu (na początku)idę na usg i jak torbiel będzie to proszę o ten orgametril,mam tylko nadzieję,że nie popsuje mi bardzo cykle,jeszcze tego by mi brakowało.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 11 maja 2010 19:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 mar 2010 01:00
Posty: 179
Rozumiem. A czy duphaston moglby jakos wplynac na wynik progesteronu? Jeszcze go nie biore, ale lada dzien zamierzam, inaczej, jesli nie bylo owu, mam nikle szanse na naturalna @... :(

A Twoja torbiel od poltora roku nie zmienia rozmiaru? Jakiej jest wielkosci?

_________________
08.09.08 ur.Zuzia
od.04.09 nowe staranka
PCO,hiperprolaktynemia,brak owulacji
4 cykle na CLO-brak reakcji
04.10-1 cykl z femara+bromergon+castagnus+wiesiole+siofor-owulacji brak?-a jednak byla!
19.05.10-II:)
24.05.10-beta 1395!
07.06.10-serduszko pika :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 11 maja 2010 20:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 31 paź 2007 01:00
Posty: 1900
Duphaston nie wpłynie na wynik to luteina wychodzi w badaniu.Moja torbiel na początku miała 4 cm,teraz jest dziwna udaje pęcherzyk,czyli rośnie na początku cyklu tak max 3 cm (moja jest dwukomorowa) a po owulacji zaczyna się zmniejszać . Wydaje mi się,że została tylko otoczka i ona się napełnia płynem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 11 maja 2010 20:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 mar 2010 01:00
Posty: 179
Ok, juz lyknelam duphaston. Bede go brala az dostane @, bo nie chce dostac krwawienia z odstawienia - wtedy nie wiem, czy to plamienie, czy @, ehh... Dziwnie zachowuje sie ta torbiel, kurde, a co lekarz na to? Poltora roku to dosc dlugo. A wtedy, kiedy obok niej rosl pecherzyk, ktory powodowal owulacje, roznil sie on czyms od tej torbieli? Domyslam sie, ze wielkoscia, ale czy czyms innym rowniez?

_________________
08.09.08 ur.Zuzia
od.04.09 nowe staranka
PCO,hiperprolaktynemia,brak owulacji
4 cykle na CLO-brak reakcji
04.10-1 cykl z femara+bromergon+castagnus+wiesiole+siofor-owulacji brak?-a jednak byla!
19.05.10-II:)
24.05.10-beta 1395!
07.06.10-serduszko pika :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 11 maja 2010 20:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 31 paź 2007 01:00
Posty: 1900
Brałam na tą torbiel duphaston, luteinę i ziółka i dalej jest. Chodzę do różnych lekarzy i jeden z nich powiedział,że powinna być laparoskopia,ale ja na razie nie chcę. W tym roku już dużo badań przeszłam i nie uśmiecha mi się kolejne. Dlatego wolałabym lekami może to coś podziałać. Torbiel jest dwukomorowa a to był piękniutki, okrąglutki pęcherzyk,poza tym lekarka,która mi robiła usg,zna moje jajniki (monitoring mam prawie co miesiąc od września) i od razu zauważyła,że "coś" nowego się pojawiło. A po owulacji było w miejscu pęcherzyka ciałko żółte.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 11 maja 2010 21:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 mar 2010 01:00
Posty: 179
aa no tak, torbiel byla dwukomorowa. U mnie nawet teraz wygladalo to jak dwa pecherzyki, jeden wiekszy, drugi mniejszy...
Jednego dzidziusia juz masz? :)

_________________
08.09.08 ur.Zuzia
od.04.09 nowe staranka
PCO,hiperprolaktynemia,brak owulacji
4 cykle na CLO-brak reakcji
04.10-1 cykl z femara+bromergon+castagnus+wiesiole+siofor-owulacji brak?-a jednak byla!
19.05.10-II:)
24.05.10-beta 1395!
07.06.10-serduszko pika :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 11 maja 2010 21:49 
Offline

Rejestracja: 11 maja 2010 21:35
Posty: 4
Witajcie, czytam Was od dawna, ale dziś dopiero piszę pierwszy raz, byłam dziś u ginka i dowiedziałam się, że mam torbiel taką samą jak 3 miesiące temu 3,2 cm, mimo że przez 2 cykle brałam luteinę, by się jej pozbyć, ale to nic nie dało, teraz mam iść w piątek, bo lekarz twierdzi, że owu może być z drugiego jajnika, gdzie jest pęcherzyk 22 mm, ale widzę że piszecie o jakiś ziołach na torbiele i myślę spróbować, co to są za ziółka i czy mogą zaszkodzić i jak się je pije, ile razy na dzień??

Pozdrawiam wszystkie :)

_________________
truskawka111


Na górę
 Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 14 maja 2010 22:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 mar 2010 01:00
Posty: 179
truskawka ja nie mam pojecia o ziolach, pewnie jest to ktoras z mieszanek o.Sroki. Ja na torbiel dostalam czopki distreptaza, ale ... nie wiem czemu, po prostu ich nie wzielam. I w sumie torbiel sama zniknela. Tzn. przynajmniej zmalala z 8,5 cm do 2,5.

_________________
08.09.08 ur.Zuzia
od.04.09 nowe staranka
PCO,hiperprolaktynemia,brak owulacji
4 cykle na CLO-brak reakcji
04.10-1 cykl z femara+bromergon+castagnus+wiesiole+siofor-owulacji brak?-a jednak byla!
19.05.10-II:)
24.05.10-beta 1395!
07.06.10-serduszko pika :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 19 maja 2010 22:06 
Offline

Rejestracja: 11 maja 2010 21:35
Posty: 4
Gaguniu moja torbiel jest we mnie już 4 miesiące i niestety nie znika, zajmuje prawy jajnik, ma ponad 3 cm, dlatego się martwię, bo gin. na razie nie bardzo :(

_________________
truskawka111


Na górę
 Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 20 maja 2010 12:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 13 lut 2008 01:00
Posty: 695
Lokalizacja: podkarpacie
Witajcie dziewczyny!
Na tym wątku jestem nowa :wink: trafiłam na wasza stronke bo tez mam problem z torbielą ma 3na3cm. i jak na razie (dwa tyg Marvelonu nie znikła) zobaczymy za dwa tyg czy zniknie. Jak na razie pewnie jest bo mam brązowe plamienie znikome ale jest i teraz trzeba czekać.
Piszecie ze torbiel nie chce nieraz zniknąć i co wtedy???
Ja nigdy nie miałam takiego przypadku tylko jak była torbiel( po lekach) to duphaston pomagał od razu a teraz wielkośc jej sie nie zmienia.
Mam endometrioze I st. myślicie ze to głównie przez nią?
nie myslałam ze to takie powazne :roll:
pozdrawiam i życze powodzeńka

_________________
niedocz.tarczycy,endometr.Ist., jajowody drożne
4IUI,2ICSI,28.10.08CRIO(nieudane)Parens
11.10.10 nowe nadzieje w Klinice"Bocian"
01.02.11udało się!!!13dpt1265,15dpt2853,24dpt>10000
18.02 są dwa!rosnijcie Skarby!! niestety jeden odszedł..t.p.12.10.11
4.10 urodził się nasz skarb-Marlenka!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 21 maja 2010 10:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 lip 2009 00:00
Posty: 674
Lokalizacja: Kraków
Witajcie, znowu wracam na ten wątek :( Po 3 cyklu z Clo powstała kolejna torbiel, ehh. Jak myślicie co lepiej podziała na szybsz wchłonięcie? Duphaston czy tabl. antykoncepcyjne?

Dodam, że kiedyś miałam torbiel, na która nic nie podziałało tylko antyki i wchłonęła się dopiero przy 4-ym cyklu.
Obecna lekarka do ktorej chodzę na mointoring powiedziała, że teraz odchodzi się od leczenia torbieli antykami, a z kolei inni lekarze twierdzą inaczej. To jak to jest w końcu?

Dodane -- 21.05.2010, 09:14 --

Witajcie, znowu wracam na ten wątek :( Po 3 cyklu z Clo powstała kolejna torbiel, ehh. Jak myślicie co lepiej podziała na szybsz wchłonięcie? Duphaston czy tabl. antykoncepcyjne?

Dodam, że kiedyś miałam torbiel, na która nic nie podziałało tylko antyki i wchłonęła się dopiero przy 4-ym cyklu.
Obecna lekarka do ktorej chodzę na mointoring powiedziała, że teraz odchodzi się od leczenia torbieli antykami, a z kolei inni lekarze twierdzą inaczej. To jak to jest w końcu?

_________________
FSH 13-29, AMH 0,1 Hashimoto
Starania od IX 2009

26.11.2010 c.b. 6 t.c. [*]
09.01.2011 - ICSI Bocian - Dr M i 1 zarodek 4A
b-hcg dpt 15-961, 18-2523, 20-4523, 23-9876, 29-24693
9.02.11 jest :love:, 24.02.11
TP przez cc 29.09.2011


Na górę
 Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 21 maja 2010 12:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 13 lut 2008 01:00
Posty: 695
Lokalizacja: podkarpacie
gabrielle mój dr. mówił ze duphaston bardziej na podtrzymanie ciązy a antyki lepiej lecza torbiele
ja MAM harmonet teraz od 2dni bo po marvelonie plamiłam ale nadal jeszcze plamie
wiesz wydaje mi sie ze po tym clo takie torbiele sie robia ja tez po nim+femara mam
ale szybko po duphastonie sie wchłaniała a teraz du....a
powodzeńka :wink:

_________________
niedocz.tarczycy,endometr.Ist., jajowody drożne
4IUI,2ICSI,28.10.08CRIO(nieudane)Parens
11.10.10 nowe nadzieje w Klinice"Bocian"
01.02.11udało się!!!13dpt1265,15dpt2853,24dpt>10000
18.02 są dwa!rosnijcie Skarby!! niestety jeden odszedł..t.p.12.10.11
4.10 urodził się nasz skarb-Marlenka!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 25 maja 2010 20:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 lut 2010 01:00
Posty: 2985
Lokalizacja: Śląsk
no to i ja dołączam .Jestem po pierwszej IUI stymulowanej 1/2 tabl CLO i zastrzyk na pęknięcie.
IUI niestety nieudana i w dodatku zrobiła sie torbiel. jestem wsciekła bo lekarz przepisał mi antyki no z tego cyklu nici :(
Cholender czy zawsze musi byc pod górkę ?

_________________
Starania od 2008
6 IUI,2 IMSI,3 crio :(
2011 9TC [*] Aniołek :(
12.2013 3IMSI mamy SERDUSZKO :) będzie CÓRUNIA :)
Nasz skarb


Na górę
 Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 27 maja 2010 15:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 13 lut 2008 01:00
Posty: 695
Lokalizacja: podkarpacie
coś mi sie wydaje ze tu nikt nie zaglada to pewnie trzeba poszukać gdzie indziej odpowiedzi :roll:

_________________
niedocz.tarczycy,endometr.Ist., jajowody drożne
4IUI,2ICSI,28.10.08CRIO(nieudane)Parens
11.10.10 nowe nadzieje w Klinice"Bocian"
01.02.11udało się!!!13dpt1265,15dpt2853,24dpt>10000
18.02 są dwa!rosnijcie Skarby!! niestety jeden odszedł..t.p.12.10.11
4.10 urodził się nasz skarb-Marlenka!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 27 maja 2010 18:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 lut 2010 01:00
Posty: 2985
Lokalizacja: Śląsk
Andzia5 pisze:
coś mi sie wydaje ze tu nikt nie zaglada to pewnie trzeba poszukać gdzie indziej odpowiedzi :roll:

No niestety watek mało aktywny ostatnio :(

_________________
Starania od 2008
6 IUI,2 IMSI,3 crio :(
2011 9TC [*] Aniołek :(
12.2013 3IMSI mamy SERDUSZKO :) będzie CÓRUNIA :)
Nasz skarb


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1446 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92 ... 97  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Maga-Sa i 9 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Przejdź do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group