Wyświetl temat - IMMUNOLOGIA - przyczyna niepowodzeń i poronień cz. 2

Ogłoszenie!

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2111 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 137, 138, 139, 140, 141
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: 04 lip 2018 12:32 
Offline
Awatar użytkownika
Dokarmiam bociana ;)

Rejestracja: 14 wrz 2009 00:00
Posty: 565
Lokalizacja: śląsk
Cześć Wszystkim :)

wracam po przerwie....aktulanie robię badania immuno i jestem umowiona z doc Pasnikiem, ze rozpisuje mi leki i start.....
Oczywiście o ile endo będzie współpracować, bo ostatnio w II fazie ino 5,9 no ale to było bez wspomagaczy, więc bardzo liczę,że ruszy :)

Powodzenia dla all :flowers:

_________________
03.2004 laparo-endometrioza
kariotypy ok, 6xhistero, AMH 3,21 (?) MTHFR A1289C
4xIUI;4xIMSI=9 transferów :cry2:
01.10.14 8tc,13.06.15 9tc,21.10.15 c.b.,18.05.16 9tc :aniołek: :cry2:
leczenie immuno+7 szczepień
1, 2 AZ :(
09.18 3 AZ ?


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 06 lip 2018 11:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 maja 2013 22:42
Posty: 1553
Lokalizacja: Kraków
Dziewczyny byłam u immunologa. Dr pokazywał mi wyniki alloMLR dwa tygodnie i dwa miesiące po nieudanym transferze. Pierwszy był 0 a drugi 71%. On zaleca badanie alloMLR około 10 tygodni po transferze a nie startowanie ze szczepieniami wcześniej, bo jak widać nawet nieudany transfer może zmobilizować organizm do wytwarzania przeciwciał hamujących.

_________________
2001 usunięty lewy jajnik (teratoma adultum)
VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
VII, VIII 2013 IUI
IX 2013 IMSI: 4A&4B :-(
XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów
II 2014 IMSI – 2x4B, blastka na zimowisku
II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
II 2018 kriotransfer blastka 2cc - 5dpt ;-) Beta 9.25, 11dpt beta 2.49 :-( -> cb
V 2018 mezoterapia jajnika (FSH >76 V, >44 VII, 19.9 VIII, 11.6 IX :-) )


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 06 lip 2018 12:18 
Offline
Awatar użytkownika
Dokarmiam bociana ;)

Rejestracja: 14 wrz 2009 00:00
Posty: 565
Lokalizacja: śląsk
scania dzięki ,że o tym piszesz :caluje
ja też na własnej skórze się przekonałam,że immono może być bardzo zmienna, i to zależy od bardzo wielu czynników.

Robiąc test mikrocytotoksyczny (cross-match) ( albo jest jeszcze pod tą nazwą test cytotoksyczny ) przed szczepieniami limfocytami męża, wynik był prawidłowy, a po 7 szczepieniach jak zrobiłam ponownie alloMLR z testem, to alloMLR wyszło super a test źle, 100% nieprawidłowy, czyli w 100% mój organizm wytworzył przeciwciała przeciwko "mężowi", nie wiem czy dobrze to nazwałam, bo z tego co wiem,to fachowo to jeszcze inaczej to się określa ale już nie pamiętam.
Po kolejnych 6 m-cach powtórka testu i okazało się,że wszystko wróciło do normy wynik testu 100% prawidłowy.

Także nie zbadana jest ta immumo tak do końca, tak jak mówią lekarze, my aktualnie zajmujemy się ( leczymy) na jakiś kilku % tego co znają lekarze, i poniekąd jesteśmy "królikami doświadczalnymi" dlatego w różnych przypadkach, różne metody pomagają , bo i tak zaczynamy od pewno rodzaju schematu ale na szczęście wg. mnie oczywiście, jest możliwość próbowania i przekonania się o tym, bo w innych krajach nie zajmują się leczeniem immuno w przypadku niepłodności.

_________________
03.2004 laparo-endometrioza
kariotypy ok, 6xhistero, AMH 3,21 (?) MTHFR A1289C
4xIUI;4xIMSI=9 transferów :cry2:
01.10.14 8tc,13.06.15 9tc,21.10.15 c.b.,18.05.16 9tc :aniołek: :cry2:
leczenie immuno+7 szczepień
1, 2 AZ :(
09.18 3 AZ ?


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 06 lip 2018 13:22 
Offline

Rejestracja: 03 lip 2014 18:57
Posty: 1311
Dokladnie. My mlr mielismy 0% po 3 kolejnych poronieniacg zaszlam naturalnie. Same poronienia robia ta robote co szczepionka...organizm przestaje walczyc z plemnikami partnera. Wiec czasami ktos ma mlr 0% zrobil by skok w bok bedax prwnym ze jest nieplodny o tu moze byc niespodzianka bo z tym innym partnerem mlr wcale nie musi byc 0%:)))

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

_________________
3 iui :(
3 ivf :(
Naturalny cud zakonczony 9tc
Hashimoto, brak hamowania, trombofilia mutacja genow, nk za wysokie, zakrzepica...czego chciec wiecej:(

13.01.2016 narodziny Antosi


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 23 lip 2018 22:33 
Offline

Rejestracja: 23 lip 2018 22:30
Posty: 1
Czesc Dziewczyny,

czy mozecie podpowiedziec, czy mozna gdzies w Warszawie lub okolicy zrobic badanie KIR i allo mlr?


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 30 sie 2018 20:45 
Offline

Rejestracja: 03 kwie 2018 18:06
Posty: 106
Witam wszystkie staraczki!przywędrowałam z innego watka na bocianie. Od 4 lat się staramy o dzidzię, jesteśmy po 4 nieudanych inseminacjach i 1 IVF. Po nieudanej próbie ivf, skierowano nas chyba na wszytskie możlwe badania , w tym immunologiczne. Wszystkie wyszły ok poza jednym, Allo Mlr tylko 9,9%. Jeden immunolog powiedziała że nie jest źle i ewentualnie można podać immunoglobuliny przed następną próbą, drugi immunolog powiedzial ze konieczne jest szczepienie. różne opinie krążą o szczepieniu, niby że pomaga ale oficjalnie nie zaleca się. wiec jak to jest naprawdę. szczepiłyście się? czy przy niskim allo udało wam się szczęśliwie urodzić maluszka? szczerze wam powiem że psycha mi siada już , szukam pomocy już wszędzie... nie wiemy co robić

_________________
4 lata starań
4 IUI
1 IVF :(


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 31 sie 2018 17:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 sty 2016 14:41
Posty: 809
monkat ja miałam szczepienia u doc. Paśnika przed IVF. Z tej procedury Mam dwójkę dzieci i jeszcze 5 zamrożonych zarodków. AlloMLR miałam 0% hamowania.

_________________
3 ICSI, 5 transferów.
Novum dało mi Lenkę i Piotrusia.
15.06.2018r. na świat przyszły moje skarby


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 31 sie 2018 18:31 
Offline

Rejestracja: 03 kwie 2018 18:06
Posty: 106
mambam pisze:
monkat ja miałam szczepienia u doc. Paśnika przed IVF. Z tej procedury Mam dwójkę dzieci i jeszcze 5 zamrożonych zarodków. AlloMLR miałam 0% hamowania.


To pięknie! gratulacje! podnosisz na duchu aż się poryczałam =ooo*

_________________
4 lata starań
4 IUI
1 IVF :(


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 04 wrz 2018 15:33 
Offline

Rejestracja: 20 sty 2011 15:03
Posty: 265
Lokalizacja: Tarnowskie Góry/Zabrze
monkat ja też jestem po szczepieniach u docenta Paśnika i dzięki nim mamy zdrową córeczkę. Allo Mlr miałam na poziomie 15,4% (słabe hamowanie)

_________________
starania od 2008 - Endometrioza
2009, 2015 - laparoskopia
2013, 2015 - histeroskopia
od 12.2014 problemy immunologiczne - leki immunosupresyjne, szczepienia limfocytami
4 x IUI :(
5 x IMSI (7 transferów) :(
3 x :testI: X.2011 - 8tc [*], VIII.2015 - 7tc [*], VIII.2016 - 10 tc [*]
18.08.2017 - na świat przyszedł nasz cud Natalia


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 17 wrz 2018 10:54 
Offline

Rejestracja: 21 sty 2018 09:13
Posty: 9
witam was serdecznie,
czy któraś z was pomoże mi w odczytaniu wyniów zanim to zrobi immunolog?
Test IMK (MultiTest)
Limfocyty T % 81,0 % 60,0 — 82,0
Limfocyty B % 9,0 % 7,0 — 23,0
Limfocyty helper CD3+/CD4+ % ↑ 52,0 % 30,0 — 51,0
Limfocyty supresor CD3+/CD8+ % 24,0 % 19,0 — 39,0
Współczynnik (h/s) CD4/CD8 2,1 ratio 0,8 — 2,5
Komórki NK % (CD3-/CD16+56+) 9,0 % 7,0 — 24,0
Flow cytometry cross-match (FCXM)
Odsetek limfocytów T (CD3+) wiążących p/ciała p/limfocytom (CD3+/IgG+) ↓ 1,6 % < 30,0 ujemny > 30,0 dodatni

-- 17 wrz 2018 09:56 --


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 25 wrz 2018 10:32 
Offline

Rejestracja: 21 sty 2018 09:13
Posty: 9
i jeszcze takie doszły, same strzaki w górę lub w dół :(
Ocena cytokin i współczynnika Th1 / Th2
Interferon gamma ↓ 360,0 pg/ml 2046,6 — 4738,0
TNF alfa ↑ 4457,0 pg/ml 1208,3 — 4156,1
Interleukina 10 ↑ 3657,0 pg/ml 695,6 — 3048,4
Interleukina 4 23,0 pg/ml 20,0 — 80,6
Interleukina 5 ↓ 3,0 pg/ml 20,0 — 59,8
Interleukina 2 ↑ 177,0 pg/ml 20,0 — 62,5
Wskaźnik IFN/IL4 ↓ 15,7 ratio 36,7 — 175,0
Wskaźnik TNF/IL4 ↑ 193,8 ratio 19,7 — 149,5
Wskaźnik IFN/IL10 ↓ 0,1 ratio 1,2 — 3,0
Wskaźnik TNF/Il10 1,2 ratio 0,7 — 2,8


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2111 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 137, 138, 139, 140, 141

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Przejdź do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group