Wyświetl temat - WOJEWÓDZTWO LUBELSKIE

Ogłoszenie!

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 741 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50  Następna
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: 04 sty 2015 21:57 
Offline

Rejestracja: 17 sty 2014 20:17
Posty: 32
Agnieszka,
dużo takich opinii o Provivo. Przykro, że Was to spotkało. Byliście jeszcze u jakiegoś androloga w Lublinie?


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 05 sty 2015 15:01 
Offline

Rejestracja: 25 lis 2014 20:24
Posty: 28
Dziś idziemy na 15. 00 do dr Bakalczuka. Mąż jest kierowcą pewnie jutro wieczorem wyjedzie znów na 4 tyg. Jak dziś nic sensownego nie usłyszymy to będziemy chyba celować na Warszawę na luty.
Idąc do provivo kierowałam się pozytywnymi opiniami na znany lekarz o tej doktor... nie wiem kto je wystawia... może jest lepszym ginekologiem... ale my z problemem męskim to się rozczarowaliśmy.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 05 sty 2015 15:49 
Offline

Rejestracja: 17 sty 2014 20:17
Posty: 32
Daj znać jak po wizycie, mój mąż był u Postawskiego, jakby co to mogę Ci napisać co wyszło.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 06 sty 2015 12:30 
Offline

Rejestracja: 25 lis 2014 20:24
Posty: 28
Muszę powiedzieć, że jesteśmy jak na razie bardzo zadowoleni. Było tak:
Poszliśmy z badaniami: Usg - bez żylaków, ok, LH-2,74 (1,5-9,3),Fsh 6,47 (1,4-18,10), testosteron - 143,17 (241-827).
Androlog powiedział, że już od kilku lat nie widział tak niskiego testosteronu, odchodząc już od tego czy jest w normie czy nie... a najdziwniejsze stwierdził - mąż zupełnie nie odpowiada obrazowi klinicznemu takiego niskiego wyniku... zbadał męża, przeprowadził dokładny wywiad o choroby przeszłe, obecne, nałogi, nawyki, pracę i w ogóle.... o libido, potencję... powiedział, że mąż mu nie pasuje do takiego niskiego poziomu i że znaczenie mogło mieć, że źle zostało zrobione badanie - powinno być w godz. porannych - mąż robił ok 18-19 wieczorem. Podobno testosteron może mieć całkiem inna wartość rano i wieczorem. Poza tym stwierdził, że przy takim niskim testosteronie LH powinno być wyższe, bo zachodzi między nimi sprzężenie zwrotne. Mąż ma powtórzyć z rana obydwa hormony. Powiedział też, że FSH jest ok i można doszukać się przełożenia na wyniki nasienia. Z tym, że nasienie badane po ponad 7 dniowej abstynencji nie jest wiarygodne i w lutym będziemy powtarzać. Stwierdził też że są szanse na ciąże, a na inseminację nasieniem męża tym bardziej. Morfologia 2 % - słaba, ale o 2 procent można poprawić i wskoczy wtedy w normę, natomiast koncentracja 11,5 mln to nie najgorszy wynik przy liczbie całkowitej 48,3 mln. Powiedział żeby kolejne badanie było z hos-testem - jak zrozumiałam chodzi o żywotność.
Zalecił dalszą suplementację i zdrowy tryb życia (nie pić, nie palić). Przyjść w lutym po ponownym badaniu nasienia (mąż za 2 dni wyjeżdża) i z powtórzonymi hormonami. Poprosił też o moje dotychczasowe badania - bo zawsze trzeba leczyć parę (wtedy są najlepsze efekty). Jest też ginekologiem w tej klinice.

A jak było o profesora Postawskiego?? Też o nim myśleliśmy, ale mąż wyjeżdża w trasę (kierowca) i nie dało rady się zapisać.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 06 sty 2015 15:08 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lut 2014 14:47
Posty: 7319
agnieszkaxxx ja równiez leczyłam sie w Provivo i tak jak Ty wybrałam je z opinii internetu, całe szczęście leczyłam sie tam tylko 8 m-cy, przez ten czas duzo dziewczyn mi odradzało jesli chodzi o ich skuteczność w leczeniu niepłodności, ale ja uważałam że może sie uda. Nie mam wiekszych zastrzeżeń do pani dr, moze ginekologiem jest dobrym, jednak jesli chodzi o leczenie niepłodności to śmiem twierdzić, że więcej w tym szczęścia niż skuteczności w uzyskaniu ciąż.
Trzymam kciuki za powodzenie w Lublinie. My przenieśliśmy się do Wawy do N, i jak narazie jestem zadowolona.

_________________
IV.2013r. start
I.2014r.-przeciwciała p/p we krwi"+",przeciwciała ANA 1:100, wrogość śluzu,Chlopaczki leniwe :/
VII,IX.2014.- I,II IUI :(
BK Novum X/XI
15.11.2014r. transfer :cry2:
18.02.2015 crio, 8dpt beta -111,7;
Mała Żabka jest juz z nami :love:
Wracamy po rodzeństwo:
10.03.2018 transfer blastki 4AB, 10dpt beta -146, 12dpt -176, 14dpt -418, 16dpt-968


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 06 sty 2015 15:44 
Offline

Rejestracja: 17 sty 2014 20:17
Posty: 32
Agnieszka, w takim takim razie wizyta na plus, doktor szuka przyczyn i odpowiedzi! Super!
Mój mąż od doktora Postawskiego wrócił niezadowolony, nie dość, że wywiad lekarski na pewno nie taki jak Ty opisujesz, tak doktor był niezadowolony, że mąż moich wyników nie ma (tylko po co, skoro ja jestem zdrowa, mąż to powiedział? Sugerował, żebym do niego przyszła :? ). Dostał Clostylbegyt, najpierw jeden rodzaj dawkowania, po zastanowieniu doktor je zmienił, kazał zrobić testosteron- mąż musiał ciągnąć za język- czy od razu, czy jakiś czas po skończeniu opakowania.... W sumie to mąż wyszedł z gabinetu bez wyjaśniania co właściwie to Clo ma zrobić, więc w końcu w ogóle nie brał tego leku, skoro nie wiadomo jak ma pomóc.
U nas jest słaba morfologia, było 3%, które po suplementacji spadło na 2%, testosteron też niski: 327,6 (262-1593) a LH: 2,67 (1,7- 8,5).
Gdzie robiliście badania nasienia? my chcemy jeszcze zrobić Mar test i wrogość śluzu...


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 06 sty 2015 16:24 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lut 2014 14:47
Posty: 7319
mucha3
mucha3 pisze:
Gdzie robiliście badania nasienia?
my robilismy np w Luxmedzie rozszerzone 140 zł. A czy twój mąż brał profertil? u mojego M poprawiło to jakość nasienia.
W naszej klinice w Warszawie poddają watpliwość badanie wrogości śluzu. Może wyjść błędnie gdy zrobione jest w złym czasie. Ja wcześniej robiłam je w Provivo i u mnie wyszło, ze zabijam plemniki dosyć szybko niestety, więc ta wiedza mi niewiele dała, jedynie jeszcze bardziej wtedy mnie podłamała. Ale to wasza decyzja oczywiście.

_________________
IV.2013r. start
I.2014r.-przeciwciała p/p we krwi"+",przeciwciała ANA 1:100, wrogość śluzu,Chlopaczki leniwe :/
VII,IX.2014.- I,II IUI :(
BK Novum X/XI
15.11.2014r. transfer :cry2:
18.02.2015 crio, 8dpt beta -111,7;
Mała Żabka jest juz z nami :love:
Wracamy po rodzeństwo:
10.03.2018 transfer blastki 4AB, 10dpt beta -146, 12dpt -176, 14dpt -418, 16dpt-968


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 06 sty 2015 19:56 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 sie 2014 10:35
Posty: 467
Witam,
My też leczyliśmy się w provivo z podobnymi problemami. Miałam zdiagnozowane problemy z owulacją wynikające z podwyższonej prolaktyny i ta nieszczęsna wrogość śluzu. Straciliśmy tam półtora roku i mieliśmy 5 nieudanych inseminacji :( Teraz czekamy na wizytę w Novum i dlatego mam pytanie Żabka15 u kogo się leczyliście i jakie macie odczucia co do Novum?

_________________
starania od 2012 PCO, OAT...
2013/14 Lublin - 5 IUI :(
03.2015 NOVUM I ICSI :(
07.2015 ARTEMIDA MZ- II ICSI :( 09.2015 crio :(
2016.... c.d.n ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 06 sty 2015 19:58 
Offline
Awatar użytkownika
Dokarmiam bociana ;)
Moderator

Rejestracja: 14 wrz 2012 21:42
Posty: 9256
Tolo30 pisze:
mam pytanie Żabka15 u kogo się leczyliście i jakie macie odczucia co do Novum?
Tolo30 na wymianę opinii o klinice Novum i lekarzach tam pracujących zapraszam :arrow: TUTAJ

_________________
2 IVF, 6 transferów
Aniołek 8tc [*] :cry2:
Aniołki Zosia i Maciuś 21tc [*][*] :cry2:
13.11.2015 - crio - 11 dpt :testI: 12 dpt->bHCG 148,2 -> 33dpt :love:
25.07.2016 przyszło na świat nasze Szczęście :love:

Piotruś


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 06 sty 2015 20:55 
Offline

Rejestracja: 25 lis 2014 20:24
Posty: 28
mucha3 pisze:
Agnieszka, w takim takim razie wizyta na plus, doktor szuka przyczyn i odpowiedzi! Super!
Mój mąż od doktora Postawskiego wrócił niezadowolony, nie dość, że wywiad lekarski na pewno nie taki jak Ty opisujesz, tak doktor był niezadowolony, że mąż moich wyników nie ma (tylko po co, skoro ja jestem zdrowa, mąż to powiedział? Sugerował, żebym do niego przyszła :? ). Dostał Clostylbegyt, najpierw jeden rodzaj dawkowania, po zastanowieniu doktor je zmienił, kazał zrobić testosteron- mąż musiał ciągnąć za język- czy od razu, czy jakiś czas po skończeniu opakowania.... W sumie to mąż wyszedł z gabinetu bez wyjaśniania co właściwie to Clo ma zrobić, więc w końcu w ogóle nie brał tego leku, skoro nie wiadomo jak ma pomóc.
U nas jest słaba morfologia, było 3%, które po suplementacji spadło na 2%, testosteron też niski: 327,6 (262-1593) a LH: 2,67 (1,7- 8,5).
Gdzie robiliście badania nasienia? my chcemy jeszcze zrobić Mar test i wrogość śluzu...


Nasienie badaliśmy w abovo, poszliśmy bo mój gin powiedział, że tam robią. Nie jesteśmy jednak zadowoleni, ponieważ czas abstynencji był za długi -grubo ponad 7 dni. Mąż pytał czy tak może być - akurat byłam po wypadku i tak się trafiło. Pani w klinice powiedziała, że to nic nie przeszkadza.. teraz jednak się okazało, że takie badanie już nie jest wiarygodne do końca. Nie było też hos testu. W lutym zrobimy w Ovum. Nas też pytał o moje wyniki, ale na pewno nie w kontekście niezadowolenia. Po prostu stwierdził, że lepiej leczyć parę, bo z takimi wynikami jak ma mąż kobieta o dobrej płodności może zajść naturalnie i dlatego warto zobaczyć i moje wyniki. W sumie racja bo poprawić nasienie chcemy w celu ciąży a nie tylko żeby poprawić męża ambicje odnośnie ilości nasienia:)) Tym bardziej że ja też od pewnego czasu jadę na duphastonie z powodu plamień. Spróbujemy...
Bardzo mi się podobało, że kiedy doktor do suplementacji wymienił profertil a mąż powiedział, że bierze androvit, to nie kazał specjalnie zmieniać, bo stwierdził, ze profertil jest dużo droższy i jak nie chcemy aż tyle inwestować to żebyśmy zostali przy adnrovicie, że to już nasz wybór odnośnie suplementacji.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 30 wrz 2015 19:30 
Offline

Rejestracja: 30 wrz 2015 19:17
Posty: 1
cześć dziewczyny co myślicie o ab ovo? wybieramy się tam.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 01 paź 2015 22:31 
Offline

Rejestracja: 01 paź 2015 21:49
Posty: 3
Jak juz się zdecydowaliscie się leczyć to mysle ze mogę doradzić AbOvo po 2 straconych latach bezskutecznego leczenia. Polecam Novum, tam mam poczucie ze wszyscy chcą pomóc i nie jest im obojętne. Z resztą spróbuj wejść do AbOvo i do novum tylko na minutę, od razu poczujesz różnicę. W AbOvo miałam poczucie ze wisi im czy się uda czy nie, jedynie pani Kasia położna stara się ale ona jedna nie przeskoczy braku wczucia całej reszty. W Novum Twój sukces to ich sukces. A finansowo niby w AbOvo podają ze taniej ale tyle jest ukrytych kosztów, że na ten moment wyszło nam z mężem ze Novum o połowę tańsze a o milion lepsze. Trzymam kciuki, nie dajcie się zbalamucic tak jak my


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 02 paź 2015 10:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lut 2014 14:47
Posty: 7319
Ja również polecam Novum,w Lublinie całe szczęście dużo czasu nie zmarnowaliśmy ( w porę się obudziłam) dojazdy do Wawy nie są wcale aż takie męczące,wszystko da się zorganizować a wiadomo cel jest warty poświęcenia :)
Po 4 miesiącach od pierwszej wizyty w N zaszlam w ciążę,a tak naprawde to wiedziałam po pierwszej wizycie,ze tam nam pomogą.Za miesiąc będę tulić nasze największe szczęście :love:

_________________
IV.2013r. start
I.2014r.-przeciwciała p/p we krwi"+",przeciwciała ANA 1:100, wrogość śluzu,Chlopaczki leniwe :/
VII,IX.2014.- I,II IUI :(
BK Novum X/XI
15.11.2014r. transfer :cry2:
18.02.2015 crio, 8dpt beta -111,7;
Mała Żabka jest juz z nami :love:
Wracamy po rodzeństwo:
10.03.2018 transfer blastki 4AB, 10dpt beta -146, 12dpt -176, 14dpt -418, 16dpt-968


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 03 paź 2015 01:53 
Offline
Awatar użytkownika
Dokarmiam bociana ;)
Moderator

Rejestracja: 14 wrz 2012 21:42
Posty: 9256
W najbliższy poniedziałek specjalnie dla Was organizujemy konferencje on-line !!! Niebawem udostępnimy link do relacji ze studia. Liczymy na Wasz udział w dyskusji i komentarze na czacie.
A o czym będziemy rozmawiać..? Oczywiście o RAPORCIE :)
Już dziś serdecznie ZAPRASZAMY !!!

_________________
2 IVF, 6 transferów
Aniołek 8tc [*] :cry2:
Aniołki Zosia i Maciuś 21tc [*][*] :cry2:
13.11.2015 - crio - 11 dpt :testI: 12 dpt->bHCG 148,2 -> 33dpt :love:
25.07.2016 przyszło na świat nasze Szczęście :love:

Piotruś


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 06 paź 2015 21:35 
Offline
Awatar użytkownika
Dokarmiam bociana ;)
Moderator

Rejestracja: 14 wrz 2012 21:42
Posty: 9256
Zachęcam do zapoznania się z Raportami finalnymi z 2015r. dot.
:arrow: Centrum Zdrowia Rodziny Ab ovo
:arrow: Specjalistyczne Centrum Medyczne OVUM

_________________
2 IVF, 6 transferów
Aniołek 8tc [*] :cry2:
Aniołki Zosia i Maciuś 21tc [*][*] :cry2:
13.11.2015 - crio - 11 dpt :testI: 12 dpt->bHCG 148,2 -> 33dpt :love:
25.07.2016 przyszło na świat nasze Szczęście :love:

Piotruś


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 741 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Przejdź do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group