Wyświetl temat - ......TU WPISZ WYNIK - pomożemy zinterpretować.....

Ogłoszenie!

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1648 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 105, 106, 107, 108, 109, 110  Następna
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: 29 cze 2012 11:51 
Offline

Rejestracja: 18 kwie 2012 14:57
Posty: 51
sylwia220907: Musisz napisać jaki tryb życia prowadzisz, palisz/pijesz? Bierzesz jakieś inne preparaty?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 02 lip 2012 20:21 
Awatar użytkownika
Witajcie, przedstawię jeszcze tutaj wyniki badania nasienia mojego męża, prosiłam wcześniej o opinię kilku lekarzy i w sumie były one różne... a nawet bardzo ... jeden stwierdził, że takie wyniki nasienia nadają się do IVF, drugi że są dobre, w normie, a mąż jest jak najbardziej płodny.....

Wyniki nasienia:
ciągliwość ,1
objętość ejakulatu 2,4
pH 7,8
liczba plemników w 1 ml 16,0 mln/ml
liczba plemników o prawidłowej budowie 23%
plemniki patologiczne 77%
ruch postępowy 38%
szybki postępowy 16%
ruch oscylujący 19%
aglutynacja 0
agregacja 0
komórki okrągłe 1,7 mln/ml
- w tym leukocyty 0,4 mln/ml
- w tym komórki spermatogenezy 0,9 mln/ml


Na górę
  
 
PostZamieszczono: 02 lip 2012 21:32 
Offline

Rejestracja: 02 lip 2012 21:03
Posty: 9
Witam serdecznie, właśnie odebraliśmy wyniki męża, no i chyba nie jest dobrze:(
Ocena makroskopowa
objętość: 3,7 ml
pH: 8,2
barwa: biała
lepkość: zwiększona
Ocena mikroskopowa
aglutynacja: brak
koncentracja w 1 ml: <1000.000
ruch postępowy: 24%
ruch niepostępowy: 26%
plemniki nieruchome: 50%
Formy patologiczne
dot.główki: 12%
dot.witki: 9%
dot. całości: 13%
Komórki spermatogenezy
nabłonki: 0-1 wpw
leukocyty: 0-2 wpw
Według testu "swim up" mąż zalicza się do IV grupy.
To jest pierwsze nasze jakiekolwiek badanie, jesteśmy całkowicie zieloni w tym temacie:( dlatego prosimy o pomoc.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 03 lip 2012 16:44 
Offline

Rejestracja: 14 lut 2012 15:03
Posty: 26
Izablam mamy taką samą sytuację. Mąż miał bardzo podobne wyniki do Twojego M, tylko większą ilość nieruchomych (60%). Powiedziano nam, że nasienie jest bardzo złe i, że Mąż musi udać się do urologa. Wam też to radze, bo u nas okazało się, że M ma żylaki IV stopnia, które wymagały operacji. Urolog twierdzi,że w naszym przypadku 90% przyczyny niepłodności wynika z istnienia żylaków.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 03 lip 2012 16:52 
Awatar użytkownika
ewekow a czy podczas badania nasienia mąż nie został przebadany przez androloga pod względem żylakó, mój tak, wiec się dziwie teu co piszesz, przeciez to oczywiste, ze wyniki beda gorsze, kiedy występują zylaki...


Na górę
  
 
PostZamieszczono: 03 lip 2012 18:00 
Offline

Rejestracja: 14 lut 2012 15:03
Posty: 26
Magiśka u nas wyglądało to tak, że badanie nasienia wykonaliśmy na własną rękę. Staraliśmy się dość długo o dzidziusia, ale nic nie wychodziło, mój ginekolog twierdził,że ze mną wszystko jest ok, więc Mąż postanowił zrobić badanie. Znaleźliśmy laboratorium, które czymś takim się zajmuje i tak się okazało,że wyniki są dużo poniżej normy. Gdy pokazaliśmy je mojemu ginekologowi, zalecił Mężowi wizytę o urologa. I tak się wszystko wyjaśniło


Na górę
 Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 04 lip 2012 09:51 
Offline

Rejestracja: 02 lip 2012 21:03
Posty: 9
Wczoraj byłam pokazać wyniki Męża mojemu ginekologowi, i też skierował nas do urologa, wizyta w piątek, więc może po niej będziemy wiedzieli coś więcej, chociaż stwierdził, że przy takich wynikach, nawet jeśli są np. jakieś żylaki, to nasienie nie poprawi się zbytnio po ich usunięciu, i szanse na zapłodnienie bez wspomagania są bardzo małe:( podał mi od razu namiary do klinik leczenia niepłodności. Nie wiem w ogóle co i jak dalej...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 04 lip 2012 12:07 
Offline

Rejestracja: 14 lut 2012 15:03
Posty: 26
Izablam nam dokładnie to samo powiedział lekarz na forum, ale ja nie tracę nadziei. Żałuje tylko, że nie powtórzyliśmy badania. Przed zabiegiem wykonaliśmy tylko jedno i od razu zaczęliśmy działać: urolog, potem operacja...za miesiąc wizyta u urologa. Może wtedy włączy jakieś leki, bo jak na razie to stwierdził, że nie ma sensu nic brać przed zabiegiem...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 08 lip 2012 12:31 
Offline

Rejestracja: 18 kwie 2012 14:57
Posty: 51
@izablam Żylaki mogą spowodować duże problemy, także ginekolog chyba nie wie o czym mowa... Tak jak napisała "ewekow" to jest dość duży problem i należy się tym zająć.
[treść wymoderowano jako niezgodną z tematem wątku]


Na górę
 Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 09 lip 2012 09:26 
Offline

Rejestracja: 02 lip 2012 21:03
Posty: 9
karolgd pisze:
@izablam Żylaki mogą spowodować duże problemy, także ginekolog chyba nie wie o czym mowa... Tak jak napisała "ewekow" to jest dość duży problem i należy się tym zająć.
[treść wymoderowano jako niezgodną z tematem wątku]

Jesteśmy po wizycie u urologa, w zasadzie za wiele mężowi nie powiedział. Czekamy na badanie dopplerowskie moszny.
Mąż w dość późnym wieku chorował na świnkę, i według urologa, to może być przyczyna naszych problemów. Zobaczymy, powoli oswajamy się z myślą, że o dziecko nie będzie łatwo.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 11 lip 2012 16:15 
Offline

Rejestracja: 24 cze 2012 19:04
Posty: 8
obj. 5ml
ph 7,6
liczba plemn. 210 mln
ogólny % ruchliwych 80%
ruch szybki 70%
ruch wolny 10%
ruch w miejscu 10%
brak ruchu 10%
formy prawidłowe 81%
nieprawidłowe 12%
komórki okragłe 5%
leukocyty 2%
żywotność 88%.

na pierwszy rzut oka chyba niezłe,ale jak nie bylo ciązy od 3 lat tak nie ma :? :?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 11 lip 2012 16:42 
Offline

Rejestracja: 11 lip 2012 15:58
Posty: 1
Moje fatalne wyniki nasienia :

Wyglad : 1 wartosc prawidlowa : 1
Upłynnienie : 1 wartosc prawidlowa : 1
Konstystencja : 1 wartosc prawidlowa : 1
Objetosc : 4,0 ml wartosc prawidlowa : 2,0 - 6,0 ml
PH : 8 wartosc prawidlowa : 7,2 - 8,0
Liczba plemników (x10^6(do potegi szostej) / ml :
1-2wpw x 10^6 / ml) > 20 x 10^6/ml) po prawej wartosc prawidlowa ze znakiem rownosci
Ruch progresywny szybki:0%
Ruch progresywny wolny:0%
Leukocyty kom.okrągłe (w p.w) 1-2 w p.w. < 10 w p.w.
Aglutynacja
prawidłowe : 0.0% > 30%
Wiek : 22
FSH 7.95 mIU/ml [0.70 - 11.10]
LH 4.57 mIU/ml [0.80 - 7.80]
Testosteron 396 ng/dl [262 - 1593]

Czym to moze byc spowodowane , czekam

Pozdrawiam Serdecznie


Na górę
 Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 13 lip 2012 13:19 
Offline

Rejestracja: 18 kwie 2012 14:57
Posty: 51
@balech: Badałaś siebie? Wyniki nasienia są świetne, nie jeden facet chciałby takie mieć...

@Patrk1111: Możesz podać ilość ruchliwych/nieruchliwych i form prawidłowych? Mam przed sobą wyniki z invimedu i tutejsze tabelki są zgoła inaczej rozpisane. W Twoich nie mogę się połapać :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 13 lip 2012 13:52 
Offline

Rejestracja: 24 cze 2012 19:04
Posty: 8
Badałem siebie,ale własnie wrócilem od urologa, on stwierdził,ze za dobre czyli złe.W tym sensie,że niby miał kilku pacjentów z podobnymi parametrami i były problemy. Tłumaczył to jakimiś zaburzeniami genetycznymi albo brakiem jakiegoś składnika w diecie. I tyle. Napisałem niby, bo najpierw żylaki do 2,3 cm (bo takie mam, sorawdziłem) mogą przeszkadzać a potem juz,że to nie problem.
Muszę odpocząc od tych ginekologów, urologow i innych specjalistów od leczenia bezpłodności, których już trochę zwiedziliśmy. Niby ok,a dziecka brak; tysiąc badań i nic.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
PostZamieszczono: 17 lip 2012 20:15 
Offline

Rejestracja: 17 lip 2012 20:03
Posty: 4
Witam oto moje wyniki:
Obietosc 2,5
Lepkosc +
Czas upłynienia 15 min
Ph 8,0
Ogolnych % Ruchliwych 60 %
Ruch postepowy 60 %
Szybki Linearny 5 %
Wolny Linearny i nielinearny 55 %
Brak Ruchliwosci 5 %
Brak ruchu w ogóle 35 %
Liczba plemnikow 14
Ogólna liczba Plemników w Ejakulacje 35,0

A teraz wyniki DNA nasienia:
DFI
Plemniki z uszkodzonym DNA 43,28 %
Plemniki z uszkodzeniem umiarkowanym 23,83 %
Plemniki z uszkodzeniem zaawansowanymi 19,45 %
HDS
Plemnikiz niedojrzala hromatyna 3,32 %


Mam takie pytanie czy z takimi wynikami jest sens podchodzic do IUI.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1648 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 105, 106, 107, 108, 109, 110  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Przejdź do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group