Wyświetl temat - Prośba o interpretację wyników

Ogłoszenie!

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: 17 maja 2018 11:38 
Offline

Rejestracja: 17 maja 2018 11:33
Posty: 3
Dzień dobry,
Z mężem staramy się o dziecko. W 16dc wykonałam badania hormonów, które zamieszczam poniżej:
LH 17,41 IU/I - norma w fazie owulac. 14-95,6
norma w fazie luteal. 1-58
FSH 5,91 IU/I - norma 4,7-21,5
Estradiol 42,66 ng/l - norma w fazie owu 48,1-314
Norma w fazie luteal. 33-298
Progesteron 9,75 nmol/l norma w f.owu 0,385-38
Norma w fazie lut. 5,82-75,9
TSH 1,9
Czy tak niski estradiol może uniemożliwiać zajście w ciążę? Co z pozostałymi hormonami? Czy progesteron nie jest za niski? Dodam, że wg testów owulacyjnych owulacja mogła wystąpić 15 lub 16dc.
Bardzo proszę o pomoc.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 23 maja 2018 18:51 
Offline
Ekspert Bociana
Ekspert Bociana

Rejestracja: 14 lut 2002 01:00
Posty: 15570
Lokalizacja: Białystok
Wyniki są praktycznie bezwartościowe do interperatcji PGS powtierdza przebytą owulację TSh jest ok reszta bez znaczenia klinicznego Z poważaniem JD


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 23 maja 2018 22:00 
Offline

Rejestracja: 17 maja 2018 11:33
Posty: 3
Czyli wyniki estradiolu w tym dniu cyklu wcale nie muszą oznaczać problemów,ani braku przebytej owulacji?
Bardzo Panu dziękuję za odpowiedź.Martwiłam się,że tak niski estradiol = brak owulacji albo inne kłopoty.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 24 maja 2018 16:05 
Offline
Ekspert Bociana
Ekspert Bociana

Rejestracja: 14 lut 2002 01:00
Posty: 15570
Lokalizacja: Białystok
Anatella pisze:
Czyli wyniki estradiolu w tym dniu cyklu wcale nie muszą oznaczać problemów,ani braku przebytej owulacji?
Bardzo Panu dziękuję za odpowiedź.Martwiłam się,że tak niski estradiol = brak owulacji albo inne kłopoty.

Niskie estradiol jest typowy do okresu poowulacyjnego i jest to normalne Z poważaniem JD


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 24 maja 2018 17:36 
Offline

Rejestracja: 17 maja 2018 11:33
Posty: 3
Panie doktorze,
Wyniki z dnia dzisiejszego (wg mnie ok 7-8 dni po owulacji,25dc)
Estradiol 138 ng/l
Progesteron 38,9 nmol/l
Beta hcg poniżej 0,01
Co mógłby Pan powiedzieć na temat wyników?
Czy jest możliwe,że na bHcg jest jeszcze za wcześnie?
Czemu estradiol i progesteron tak wzrosły?
Dziękuję Panu za poświęcony czas.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 11 cze 2018 10:44 
Offline
Ekspert Bociana
Ekspert Bociana

Rejestracja: 14 lut 2002 01:00
Posty: 15570
Lokalizacja: Białystok
wynik jest ok ale nie jest to pora na wykonywanie hcg Z poważaniem JD


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 13 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Przejdź do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group