Wyświetl temat - Proszę o analizę wyników badań.

Ogłoszenie!

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: 05 kwie 2018 20:23 
Offline

Rejestracja: 04 kwie 2018 17:52
Posty: 1
Witam.
Jestem po rutynowej kontroli gdyż od 4 miesięcy staram się o dziecko. bez efektów. Lekarz wykonał mi Usg i zlecił badania hormonalne, podejrzewając POCS.

W Badaniu USG: oba jajniki o drobnotorbielkowatej echnostrukturze; bez pogrubiałej torebki i zwiększonej objętości: lokalizacja typowa.
Wykonałam badania hormonów:
FSH( 3 dzień cyklu) 5,06 mIU/ml ( 3,03-8,08)
LH( 3 dzień cyklu) 9,02 mIU/ml ( 2,39-6,60)
Estradiol ( 3 dzień cyklu) 29 pg/ml (21-251 )
TSH: 1,4 uIU/ml ( 0,27-4,20)
FT3 3,27 pg/ml (2,04-4,40 )
FT4 1,35 ng/dl (1,00-1,60)
Progesteron ( 20 dzień cyklu) <0,1 ng/ml
Prolaktyna 8,85 ng/ml ( 4,79-23,30)
Testosteron 51,61ng/dl (6,00-82,00)
Czy jest to możliwe, że to PCOS?


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 10 kwie 2018 08:47 
Offline
Ekspert Bociana
Ekspert Bociana

Rejestracja: 14 lut 2002 01:00
Posty: 15529
Lokalizacja: Białystok
Tak jest to możliwe pgs wskazuje na brak owulacji ale trzeba rozważyć cały obraz kliniczny Z poważaniem JD


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Ewcineczka i 24 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Przejdź do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group