i co dalej!

Ze względu na to, że u moich sióstr wykryto nieprawidłowości z hormonami tarczycy zrobiłam dodatkowe badania oprócz TSH, które zlecał mi gin.i wynik był zawsze w pożądku. Odebrałam wyniki
TSH- 1,66 norma 0,27-4,2
fT3- 2,52 norma 1,8-4,6
fT4- 0,90 norma 0,93-1,7
Anty TG- 405,6 norma <115
Anty TPO- 140,3 norma <35
Nie wiem co z tym zrobić czy najpierw zrobic USG tarczycy czy na początek pójść do endokrynologa i co to może być za choroba?

0
Twoja ocena: Brak

Odpowiedzi

Portret użytkownika aniolkowamama

Masz podwyższone przeciwciała

Masz podwyższone przeciwciała tarczycowe.Najczęstszym zapaleniem tarczycy jest tak zwane zapalenie typu Hashimoto. Istnienie przeciwciał jest oznaką zaburzeń układu odpornościowego.Mogą mieć one bardzo różne nasilenie, często przebiegają bezobjawowo.
Przeciwciala powoduja "zabijanie" naturalnych hormonow tarczycy ale i rowniez niezdolnosc zagniezdzenia sie zarodka i wczesne poronienia, poniewaz twoje cialo odbiera zarodek jako cos obcego i zwalacza je.

Moje aniołki
*10 tc-29.09.2010
*16-17 tc-25.05.2011
*10-11 tc-08.11.2013
mutacja genu MTHFR C677T hetetozygota
ostatnia miesiaczka 20 maj-termin porodu 27 lu

21 styczeń juz jest nasza gwiazdeczka na świecie Wiktoria nasze wielkie zwycięztwo i najw

Portret użytkownika JMA

ja mam podobne od Ciebie

ja mam podobne od Ciebie wyniki... dziś ide do neurologa jeszcze a pożniej endokrynolog i tam zrobi mi USG, u mnie podejrzenie choroby Hashimoto ale zobaczymy jak bede u endokrynologa po USG co mi powie.

anty- TPO 139 norma do 34
Witamina D 14,2 norma 30
anty-TG 313,50 norma 115
parathormon 68,41 norma 15-65
kalcytonina 2 norma 5
wapń 8,76 norma 8,60- 10

Ma dusza mówi choć ciało nie chce słuchać, że muszę żyć da­lej bo mam dla kogo,muszę być sil­na i uśmie­chać się mi­mo bólu....
A może tam w niebiosach, cze­ka na Ciebie pudełko czekoladek lecz następnym razem zostań z Nami...

Portret użytkownika emi1987

Jak wrócisz po wizycie to

Jak wrócisz po wizycie to napisz co lekarz powiedział. Umówiłam się na 11- stego na USG do żony mojego gin. Mam nadzieję że to dobry pomysł i aby nie odbijali mnie między sobą aby wyłupać więcej kasy.

kwiecień 2009- początek starań
listopad 2010- Aniołek :(
wrzesień 2014- przyszła na świat nasza córcia :)
październik 2016- Aniołek :(
Listopad 2017- II kreski :)

Portret użytkownika infanteria

znajdź ginekologa, który ma

znajdź ginekologa, który ma specjalizację w endokrynologii