Prośba o interpretację wyników - czy to może być PCOS

Lek. med. Ewa Gojan
niezależny lekarz, pracujący w różnych formach zatrudnienia, kiedyś w szpitalu, obecnie w lecznictwie otwartym. Specjalizuje się w ginekologii i położnictwie od 1988 r. ( I stopień specjalizacji uzyskała w 1995r., a II stopień w 2000r.)

Moderator: Osoby zatwierdzające - przed inseminacją i in vitro

Zablokowany
annanan88
Posty: 8
Rejestracja: 26 lip 2016 12:05

Prośba o interpretację wyników - czy to może być PCOS

Post autor: annanan88 »

Dzień dobry,

od około roku staramy się o dziecko, jestem również po zabiegu wycięcia przegrody macicy. Wg lekarza ginekologa owulacja występuje, obraz jajników na USG czysty, cykle dość regularne (ok 30 dni). Bardzo proszę o interpretację wyników. Badania robione w 6 d. cyklu.
FT3 4,07 pg/ml (norma 2,60-4,40)
FT4 1,54 ng/dl (0,93 1,7)
TSH 1,23 ulU/ml (0,27-4,2)

Glukoza 4,85 mmol/l ( 3,9 - 5,6)
GOT 12 U/L (10-35)
GPT U/L (10-35)
Mocznik w surowicy 4,7 mmol/l (0-8,3)
Kreatynina w surowicy 64 umol/l (44-80)

Estradiol 61,48 pg/ml
FSH 5,7 IU/l
LH 15,16 IU/l
Progesteron 1,3 ng/ml
Prolaktyna 273,7 mlU/l (127 - 637)
Testosteron 0,546ng/ml (0,084- 0,481)

Ewa Gojan
Ekspert Bociana
Ekspert Bociana
Posty: 1202
Rejestracja: 14 paź 2012 16:05

Re: Prośba o interpretację wyników - czy to może być PCOS

Post autor: Ewa Gojan »

Badania estradiol , fsh i lh powinno się zrobić 2-3 dc. Pozostałe badania prawidłowe.

Zablokowany

Wróć do „Niepłodność dla początkujących - diagnostyka i leczenie z wyłączeniem IUI /IVF”