Proszę o interpretację moich wyników

Lek. med. Ewa Gojan
niezależny lekarz, pracujący w różnych formach zatrudnienia, kiedyś w szpitalu, obecnie w lecznictwie otwartym. Specjalizuje się w ginekologii i położnictwie od 1988 r. ( I stopień specjalizacji uzyskała w 1995r., a II stopień w 2000r.)

Moderator: Osoby zatwierdzające - przed inseminacją i in vitro

magnolia307
Posty: 22
Rejestracja: 15 maja 2015 20:03

Re: Proszę o interpretację moich wyników

Post autor: magnolia307 »

Dziękuję za odpowiedź :)
Nie drożność nie była sprawdzana, w przyszłym tygodniu odbieram jeszcze jedne wyniki. Dam znać jak wyszły. Pozdrawiam serdecznie.
Magda

magnolia307
Posty: 22
Rejestracja: 15 maja 2015 20:03

Re: Proszę o interpretację moich wyników

Post autor: magnolia307 »

Badania wykonane w 12dc, 13dc, 14 dc. Przy długości
cyklu 25 dni.
Proszę o interpretację wyników:

Biochemia
Sód : 139 mmol/l [136-145]
Potas: 4,39 mmol/l [3,50-5,10]
Bilirubina całkowita : 5,12 umol/l [0,00-21.00]
Cholesterol: 5,6 mmol/l [3,2-5,2]
Cholesterol HDL : 1,52 mmol/l [>1,2]
Cholesterol LDL wyliczany: 3,7 mmol/l [<3,4]
Trójglicerydy: 0,77 mmol/l [<2,26]
AST: 18 U/l [5-32]
ALT: 14 U/l [5-33]
GGTP: 13 U/l [5-36]

Immunochemia
Witamina D Total: 19,84 ng/ml [30-80]
TSH: 1,470 uIU/ml [0,270-4,200]
FT3: 4,93 pmol/l [3,1-6,8]
FT4: 16,36 pmol/l [12,00-22,00]
ATG-p/c przeciwko tyreoglobulinie: 14,6 IU/ml [<115,00]
ATPO: 7,57 IU/ml [<34,0]
FSH: 16,73 mIU/ml [f.folikularna 3,5-12,5
f.owulacyjna 4,7-21,5
f.lutealna 1,7-7,7
postmenop: 25,8-134,8]
LH: 45,77 mIU/ml [f.folikularna 2,4-12,6
f.owulacyjna 14,0-95,6
f.lutealna 1,0-11,4
postmenop: 7,7-58,5]

17OHprogesteron : 0,96 ng/ml [ dzieci 0,07-1,7 ng/ml
kobiety faza folikularna 0,2-1,3 ng/ml
kobiety faza lutealna 1,0-4,5 ng/ml
menopauza 0,2-0,9 ng/ml]
Prolaktyna: 275,5 uIU/ml [102-496]

Estradiol: 569,3 pmol/l [f.folikularna 46-607
f.owulacyjna 315-1828
f.lutealna 161-774
postmenop: 18,4-201]
Testosteron: 0,71 nmol/l [0,29-1,67]
DHEA-S: 6,03 umol/l [2,68-9,23]
SHBG- białko wiążące hormony płciowe: 27,9 nmol/l [przed menop: 26,1-110,00
postmenopauz: [4,1-68,9]
KORTYZOL: 7,72 ug/dl [2,3-19,4]
Ca 125: 32,3 U/ml [0,0-35,00]

Białka specyficzne
CRP: <1,00 [<5,00]

Co Pani Doktor myśli patrząc na wyniki gdzie może być przyczyna braku ciąży, tzn. chodzi mi co z wyników można wywnioskować.
Magda

Ewa Gojan
Ekspert Bociana
Ekspert Bociana
Posty: 1202
Rejestracja: 14 paź 2012 16:05

Re: Proszę o interpretację moich wyników

Post autor: Ewa Gojan »

Tylko Vit D niska,pozostałe wyniki są prawidłowe.

magnolia307
Posty: 22
Rejestracja: 15 maja 2015 20:03

Re: Proszę o interpretację moich wyników

Post autor: magnolia307 »

Dziękuje za interpretację, pozdrawiam serdecznie.
Magda

magnolia307
Posty: 22
Rejestracja: 15 maja 2015 20:03

Re: Proszę o interpretację moich wyników

Post autor: magnolia307 »

Dzień dobry, bardzo proszę o interpretację wyników.Dodam że mam 32 lata i nigdy nie rodziłam :(

Badania wykonane w 2 dc

[L65] FSH 9,98 U/l

faza folikularna: 3,5 — 12,5
faza owulacyjna: 4,7 — 21,5
faza lutealna: 1,7 — 7,7
postmenopauza: 25,8 — 135

Hormon anty-Mullerian ↓ 0,30 ng/ml norma 0,95 - 6,70
-------------------------
> 1,2 ng/ml – prawidłowa płodność
0,3 – 1,2 ng/ml – obniżona płodność
< 0,3 ng/ml – niska płodność

Czy moje wyniki oznaczają że nie mam w ogóle szans na naturalną ciąże :((?
Czy zostaje nam opcja tylko in vitro :(((? bardzo proszę o interpretację.
Magda

Ewa Gojan
Ekspert Bociana
Ekspert Bociana
Posty: 1202
Rejestracja: 14 paź 2012 16:05

Re: Proszę o interpretację moich wyników

Post autor: Ewa Gojan »

Pytanie brzmi czy są pęcherzyki w jajnikach, ponieważ nawet przy pomocy in vitro można nie uzyskać ciąży, chyba że z dawstwem komórki jajowej.

Zablokowany

Wróć do „Niepłodność dla początkujących - diagnostyka i leczenie z wyłączeniem IUI /IVF”