Przebieg i przygotowania do IVF/ICSI/IMSI/Crio (cz.XVII)

Forum poświęcone wymianie doświadczeń na temat diagnostyki niepłodności: badania i ich wyniki, zabiegi, leki (działanie, skutki uboczne); metody wspomaganego rozrodu - IUI, IVF, ICSI.

Moderator: Moderatorzy jak się leczyć

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
playgirl
Posty: 554
Rejestracja: 28 kwie 2011 21:07

Re: Przebieg i przygotowania do IVF/ICSI/IMSI/Crio (cz.XVII

Post autor: playgirl »

gdzie moge znalesc oznaczenia zarodkow? a6, b3 itd?
start: 2009/ armia ok/ 2010/07: c.p. - p.s.
Hashimoto, niedoczynność- diagnoza 2011/06
2011: 5 iui (-)
IMSI 2012- AMH 3.7- 11dpt: bHcg 270, Kochana coreczka!
KTR XI/13 (-)

Awatar użytkownika
ankaaa
Posty: 12375
Rejestracja: 30 maja 2011 15:28

Re: Przebieg i przygotowania do IVF/ICSI/IMSI/Crio (cz.XVII

Post autor: ankaaa »

playgirl pisze:gdzie moge znalesc oznaczenia zarodkow? a6, b3 itd?
http://www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/vi ... 4&start=30

moj post masz opis :)

Dodane -- 14 Lut 2012 21:55 --

Tylko że tam bardziej opis blastocyst... :?
starania od 01.2007 bardzo słaba armia
Salve ICSI -VIII.2011/IX.2012 :(
amh 0,6
koniec odwołany, do trzech razy sztuka ha :)
III ICSI refund. X.2013 :)
16.11 jest SERDUSZKO !!! :love:
"Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham"
03.07.14 godz 11.25 urodził się Antoś :love:

Awatar użytkownika
Arrria
Mateczka
Mateczka
Posty: 7057
Rejestracja: 24 cze 2011 19:20

Re: Przebieg i przygotowania do IVF/ICSI/IMSI/Crio (cz.XVII

Post autor: Arrria »

ankaaa pisze:8O jestem w szoku bo u nie w klinice nie robi się USG piersi...nawet lekarz nie pyta o stan i kontrole piersi...nie wiedzialam że tak może być :?
[treść niezgodna z tematem wątku]z tego co pytałam lekarzy to chodzi właśnie o negatywny wpływ stymulacji na rozwój ewentualnego nowotworu.
23.01.2012 - crio, bHCG w 9dpt-45; 11dpt-122; 17dpt-1916, 20dpt-7905
Nasz synek ur. 09.10.2012 :love:
Nasz maleńki cudzik bHCG w 15dpo-156, 17dpo-380
Amelko, Honoratko, Ariannko - Aniołki nasze kochane śpijcie spokojnie [*] [*] [*][/color][/i][/b][/size]

anusia987
Posty: 327
Rejestracja: 11 sty 2007 01:00

Re: Przebieg i przygotowania do IVF/ICSI/IMSI/Crio (cz.XVII

Post autor: anusia987 »

dziewczyny czy po transferze zarodków powinnam sie jakos oszczędzac, leżeć czy chodzic do pracy..[treść niezgodna z tematem wątku]
2004r. - cp aniołek [*]; 2004r. - cp aniołek [*]; 2007r. - cp aniołek [*];
2010r. - cud naturalny - niestety obumarcie 11 tc :(
marzec 2012 - transfer 2 zardoków :(
27 maj 2012 - criotransfer
9dpt test ciążowy II kreski :)
10dpt beta - 315,9 :); 12 dpt beta-809
23 dpt widziałam serduszko
TP 15.02.2013

Awatar użytkownika
ankaaa
Posty: 12375
Rejestracja: 30 maja 2011 15:28

Re: Przebieg i przygotowania do IVF/ICSI/IMSI/Crio (cz.XVII

Post autor: ankaaa »

anusia987 u mnie w klinice nie zalecają leżenia...ale przynajmniej do bety należy się oszczędzać, nie dźwigać, nie przemęczać, powstrzymać się od seksu...zero gorących kąpieli
starania od 01.2007 bardzo słaba armia
Salve ICSI -VIII.2011/IX.2012 :(
amh 0,6
koniec odwołany, do trzech razy sztuka ha :)
III ICSI refund. X.2013 :)
16.11 jest SERDUSZKO !!! :love:
"Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham"
03.07.14 godz 11.25 urodził się Antoś :love:

stokrotka777
Posty: 195
Rejestracja: 04 maja 2011 20:42

Re: Przebieg i przygotowania do IVF/ICSI/IMSI/Crio (cz.XVII

Post autor: stokrotka777 »

[treść niezgodna z tematem wątku]
musisz przygotować sie na huśtawki nastrojów, doszukiwanie się najmniejszych oznak ciąży i ogólne zniecierpliwienie. Ja pięć dni po punkcji odczuwałam ból jajników. Przez pierwszy dzień nie mogłam się ruszyć tak mi doskwierał jajnik.

Po transferze nie dźwigam, nie biorę gorących kąpieli, zero solarium, sauny. Generalnie jestem w domku a jedyny mój obowiązek to ugotować sobie obiadek[treść niezgodna z tematem wątku]
02.2008 - laparotomia-usunięcie torbieli krwotocznej
09.2010-laparoskopia -usunięcie torbieli
10.2010 HSG -ok
2011-I IUI- :( II IUI- :(
07.2011- laparoskopia-usunięcie zrostów; HSG-ok
AMH-4,7
diagnoza-LUF
5.02.2012 pick up
8.02.2012 transfer 2 maluchów: 5A1 kompakt, 6B2 :(

stokrotka777
Posty: 195
Rejestracja: 04 maja 2011 20:42

Re: Przebieg i przygotowania do IVF/ICSI/IMSI/Crio (cz.XVII

Post autor: stokrotka777 »

dziewczyny,

dzisiaj 9dpt-na wkładce zobaczyłam malutką plamkę (brązową). Czy to już koniec??? i zbliża sie@. Co to oznacza? Miałyście jakąś podobną sytuację i jak ona się skończyła?? :bawling:
02.2008 - laparotomia-usunięcie torbieli krwotocznej
09.2010-laparoskopia -usunięcie torbieli
10.2010 HSG -ok
2011-I IUI- :( II IUI- :(
07.2011- laparoskopia-usunięcie zrostów; HSG-ok
AMH-4,7
diagnoza-LUF
5.02.2012 pick up
8.02.2012 transfer 2 maluchów: 5A1 kompakt, 6B2 :(

Awatar użytkownika
niuska77
Posty: 5308
Rejestracja: 12 lut 2010 01:00

Re: Przebieg i przygotowania do IVF/ICSI/IMSI/Crio (cz.XVII

Post autor: niuska77 »

ja tez mialam plamienie pomiedzy 9 a 10 dpt i okazało sie ze bylo to plamienie implantacyjne [treść niezgodna z tematem wątku]
HSG, laparo ok
UIU 06.2009r 18.02.2011r :(
1.2011r. Kariotyp OK
26.05.2011r IMSI 22dpt cb
21.10.2011r crio :(
18.01.2012 crio 18.02. :(
17 05 crio :) 30.05 HCG - 13dpt 591,15-1594
29.01.2013r. Wiktorek jest z nami :)
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9anliyhw2shro.png
09.05.2014r ICSI-1.07.2014 10tc :(
05.09.2015r. naturalny cud :)
4 maja 2016 Luiza jest z nami :)

stokrotka777
Posty: 195
Rejestracja: 04 maja 2011 20:42

Re: Przebieg i przygotowania do IVF/ICSI/IMSI/Crio (cz.XVII

Post autor: stokrotka777 »

[treść niezgodna z tematem wątku]
myślałam, zę to plamienie powinno nastapić wcześniej. Podano mi dwa zarodki: 1-dwudniowy, 1-trzydniowy.
Ból brzucha-taki mocniejszy miałam w 6dpt-i myślałam, ze to właśnie jest implantacja. Od tego czasu pobolewa mnie lekko brzuch tak 2-3 razy dziennie. lekkie kłucie w jajniku (bardzo rzadko).
Myślałam, ze właśnie w tym 6dpt to była implantacja.
02.2008 - laparotomia-usunięcie torbieli krwotocznej
09.2010-laparoskopia -usunięcie torbieli
10.2010 HSG -ok
2011-I IUI- :( II IUI- :(
07.2011- laparoskopia-usunięcie zrostów; HSG-ok
AMH-4,7
diagnoza-LUF
5.02.2012 pick up
8.02.2012 transfer 2 maluchów: 5A1 kompakt, 6B2 :(

Awatar użytkownika
nazya
Posty: 1400
Rejestracja: 16 gru 2011 10:11

Re: Przebieg i przygotowania do IVF/ICSI/IMSI/Crio (cz.XVII

Post autor: nazya »

[treść niezgodna z tematem wątku] posiew z kanału szyjki - czysto aleee stopien czystosci pochwy 2 na 3 :?: nie wiem co to oznacza nic wiecej mi nie powiedziano, konsultacja dopiero w poniedz [treść niezgodna z tematem wątku] nie wiecie czy to jest przeciwskazanie do icsi i bede musiala odłozyc icsi na nastepny cykl??? czy wystarczy ze cos tam dostane za lek w poniedz i bede mogla podejsc (krotki protokoł i planowo @ ma byc czwr/piat do na wyleczenie mialabym 4-5 dni) :?:
azoospermia
I ICSI - 2 zarodki :*(
II ICSI - 2 zarodki 12dpt bHCG 267 14dpt 526 18dpt 1966 25dpt 13938 serduszko :love:
Synuś :love: ur 22.11.12

Awatar użytkownika
ankaaa
Posty: 12375
Rejestracja: 30 maja 2011 15:28

Re: Przebieg i przygotowania do IVF/ICSI/IMSI/Crio (cz.XVII

Post autor: ankaaa »

wydaje mi sie ze nie masz co sie stresowac...ja w czasie stymulacji odebralam wyniku wymazu i czystosci pochwy...mialam niewielkie ilosci 3 bakterii ale nawet mnie nie leczyli bo uznaja ze jak jest mala ilosc to antybiotyk sieje wiecej spustoszenia i moze powodowac namnazanie innych bakterii...a czystosc pochwy też raczej ok...
starania od 01.2007 bardzo słaba armia
Salve ICSI -VIII.2011/IX.2012 :(
amh 0,6
koniec odwołany, do trzech razy sztuka ha :)
III ICSI refund. X.2013 :)
16.11 jest SERDUSZKO !!! :love:
"Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham"
03.07.14 godz 11.25 urodził się Antoś :love:

Awatar użytkownika
Margola1980
Posty: 4409
Rejestracja: 21 sie 2009 00:00

Re: Przebieg i przygotowania do IVF/ICSI/IMSI/Crio (cz.XVII

Post autor: Margola1980 »

cześć dziewczyny,
mogę dołączyć się do wątku? :lol:
właśnie zaczynam przygotowania do IVF. moja historia jest widoczna, więc nie będę jej powtarzać. Po odpoczynku psyhicznym, przedłużonym przez nadżerkę i III grupę cytologii, udałam się w ubiegłą środę do BS (insemki miałam w Novum). Na podstawie wyników hormonów z maja 2011 oraz USG domacicznego, podczas którego dr naliczył po 7 kropek w każdym z jajników (w 5 dc), dr W rozpisał mi plan działania:
bieżący cykl- 16-25 dc Mercilon + w 21 dc Diphereline 3,75
kolejny cykl- 7-12 dc Gonal F dawki po 150
w 13 dc wizyta (rano krew na Estradiol, potem USG) i przez następne 2 tyg. mam być dyspozycyjna, czyli na ten czas przenoszę się do BS :)
Z tego co czytam to mam chyba dość mało tych wszystkich specyfików, ale i Gonal w największej dawce (stymulacja do IUI clo i fostimonem zawsze dawała tylko jedno jajeczko). Rozumiem, że jest to długi protokół? Czy przy przyjmowaniu Gonalu stosowałyście jakąś dietę albo leki na wątrobę?
[treść niezgodna z tematem wątku]
początek starań 2007, c.jajowodowa 05.2008, HSG 08.2009, 3xIUI 2009/10
IVF Arte 03.2012 hiperka, 2 crio :(
03.2013 usunięcie jajowodu
ICSI 09.2013 Novum- dwa transfery :(
03.2014 histero
ICSI 04.2014 Novum- transfer :(
crio: 10 dpt beta 279, 03.03.2015 jest córcia! 3750 i 56 cm

Awatar użytkownika
playgirl
Posty: 554
Rejestracja: 28 kwie 2011 21:07

Re: Przebieg i przygotowania do IVF/ICSI/IMSI/Crio (cz.XVII

Post autor: playgirl »

[treść niezgodna z tematem wątku]

Dziewczyny.. czy w Waszych kliniach dostajecie na pismie potwierdzenie i ile komorek sie zaplodnilo, ile i jakich macie zarodków?
start: 2009/ armia ok/ 2010/07: c.p. - p.s.
Hashimoto, niedoczynność- diagnoza 2011/06
2011: 5 iui (-)
IMSI 2012- AMH 3.7- 11dpt: bHcg 270, Kochana coreczka!
KTR XI/13 (-)

Awatar użytkownika
ankaaa
Posty: 12375
Rejestracja: 30 maja 2011 15:28

Re: Przebieg i przygotowania do IVF/ICSI/IMSI/Crio (cz.XVII

Post autor: ankaaa »

playgirl pisze:Dziewczyny.. czy w Waszych kliniach dostajecie na pismie potwierdzenie i ile komorek sie zaplodnilo, ile i jakich macie zarodków?
u mnie po transferze dostaje sie wypis, na ktorym jest:ile oocytów pobrano, ile się zapłodniło, ile dni hodowano i jakiej klasy zarodki/blastocysty uzyskano, ile zarodkow podano w transferze i ile poddano mrożeniu...
starania od 01.2007 bardzo słaba armia
Salve ICSI -VIII.2011/IX.2012 :(
amh 0,6
koniec odwołany, do trzech razy sztuka ha :)
III ICSI refund. X.2013 :)
16.11 jest SERDUSZKO !!! :love:
"Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham"
03.07.14 godz 11.25 urodził się Antoś :love:

Awatar użytkownika
mikka1
Posty: 366
Rejestracja: 06 gru 2009 01:00

Re: Przebieg i przygotowania do IVF/ICSI/IMSI/Crio (cz.XVII

Post autor: mikka1 »

witam, jestem po nieudanym podejściu z mrozakami. kolejne podejście prawdopodobnie będzie przy krótkim protokole. od 8 dnia cyklu co 2 dni ma być monitoring, do pick - upu. mam pytani czy wiecie jak długo zwykle to trwa? bo po pobraniu hodowla i w 5 dobie transfer. zastanawiam się ile może trwać monitoring?
brak przyczyn
13.02.2010 IUI :(
10.03.2010 IUI :(
IVF ET- IX 2011 ciąża pozamaciczna :(
CRIO II 2012 :(
IVF ET - IV 2012 :love: Syn 12.2012
ETM 13.07 8 dpt beta 74, 10 dpt 160 :) 14dpt 1132 :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jak się leczyć?”