ENDOMETRIOZA (cz.II)

Forum poświęcone wymianie doświadczeń na temat diagnostyki niepłodności: badania i ich wyniki, zabiegi, leki (działanie, skutki uboczne); metody wspomaganego rozrodu - IUI, IVF, ICSI.

Moderator: Moderatorzy jak się leczyć

Awatar użytkownika
korka
Zarząd Stowarzyszenia
Zarząd Stowarzyszenia
Członek Stowarzyszenia
Posty: 8625
Rejestracja: 17 lip 2005 00:00

Re: ENDOMETRIOZA (cz.II)

Post autor: korka »

wOczekiwaniuNaNaszCud zapraszam na pierwszą stronę - tam jest wszystko dokładnie opisane.
6IUI, 4ICSI, 2 wspaniałych chłopców i ..... po 12 latach niespodziewanie jeszcze jeden mały chłopczyk

Awatar użytkownika
Gość

Re: ENDOMETRIOZA (cz.II)

Post autor: Gość »

Maga-Sa witaj, kochcna a co ciebie dokladnie boli. ja mam brazowe plamienia w polowie cyklu, bol brzucha i krzyza....

-- 28.09.2014, 13:32 --

dziewczynki przeczytalam te informacje z 1 strony, ale chcialabym wiedziec czy jest jakies miejsce w wawie lub lublinie, gdzie moge wykonac laparo i wyjsc tego samego lub max nastepnego dnia do domu?

Maga-Sa
Posty: 32
Rejestracja: 11 kwie 2014 11:36

Re: ENDOMETRIOZA (cz.II)

Post autor: Maga-Sa »

Co mnie boli? Żebym to ja wiedziała, po prostu boli w boku brzucha przy @. To jest taki rwący, paląco piekący ból. Przy tym robi się jakby "guz". Po @ kilka dni i to mija. Ale w tym czasie ból już jest nie do zniesienia, nie mogę chodzić momentami.

Awatar użytkownika
korka
Zarząd Stowarzyszenia
Zarząd Stowarzyszenia
Członek Stowarzyszenia
Posty: 8625
Rejestracja: 17 lip 2005 00:00

Re: ENDOMETRIOZA (cz.II)

Post autor: korka »

wOczekiwaniuNaNaszCud w sprawie laparo najlepiej poczytaj i popytaj TU
6IUI, 4ICSI, 2 wspaniałych chłopców i ..... po 12 latach niespodziewanie jeszcze jeden mały chłopczyk

Awatar użytkownika
villemo78
Posty: 105
Rejestracja: 25 sie 2008 00:00

Re: ENDOMETRIOZA (cz.II)

Post autor: villemo78 »

witam, i proszę o pomoc :)
czy możecie mi powiedzieć którego stopnia Waszym zdaniem jest moja endometrioza?
oto opis laparoskopii:
wypływ kontrastu swobodny obustronnie z jajowodów. Stwierdzono zrosty sieci większej z przednią ścianą jamy brzusznej , liczne ogniska endometriozy w zatoce Douglasa, na więzadle obłym prawym, na otrzewnej załamka pęcherzowo macicznego, otrzewnej ściennej przedniej ściany jamy brzusznej, trzy ogniska endometriozy tylnej powierzchni macicy i zatoki Douglasa.

Kurcze, nie wiem dlaczego moja endometrioza miałaby przeszkadzać w zajściu w naturalną ciążę, jeśli moje jajowody są drożne, a jajniki chyba nie są zaatakowane. :?
2003 starania rozpoczęte
2008 2ICSI udane :) są z nami córeczka i synek
2010 starania o rodzeństwo (naprotechnologia, metformax)

Awatar użytkownika
noncyk
Dokarmiam bociana ;) 1% dla bociana
Posty: 2886
Rejestracja: 17 lut 2012 21:16

Re: ENDOMETRIOZA (cz.II)

Post autor: noncyk »

villemo78 najlepiej napisz do eksperta...
- 16.III.2015r - najpiękniejszy dzień w moim życiu-narodziny Matyldy
- 21.XI.2016r - narodziny Grzesia- szczęście,którego nie da się opisać...

Awatar użytkownika
Andzia5
Posty: 697
Rejestracja: 13 lut 2008 01:00

Re: ENDOMETRIOZA (cz.II)

Post autor: Andzia5 »

Witam Was!
Na tym watku jestem nowa :-)
Proszę o polecenie dobrego lekarza od endometriozy z okolic podkarpacia lub małopolski. Kilka lat temu miałm laparo i endometrioze I st. w 2011 udała sie córeczka :love:
od dłuzszego czasu staramy sie o kolejne ale natura nic nie daje...zresztą marker ca125 mam podwyższony bo norma do 35 a mój 45. Oprócz tego okres mam co 20-23dni i plamienia jeszcze go poprzedzają. Co tu robić???? moze dobry lekarz :?
niedocz.tarczycy-Hashimoto,endometr.Ist.

oluska_m
Moderator Dokarmiam bociana ;)
Posty: 9655
Rejestracja: 14 wrz 2012 21:42

Re: ENDOMETRIOZA (cz.II)

Post autor: oluska_m »

Andzia5 pisze:Proszę o polecenie dobrego lekarza od endometriozy z okolic podkarpacia lub małopolski.
Andzia5 proponuję poszukać lub popytać w dziale Gdzie się leczyć"

2 IVF, 7 transferów

Aniołki [*] [*] [*] :cry2:

25.07.2016  :love: 
Piotruś



17.06.2019 :love: Michaś



Awatar użytkownika
Andzia5
Posty: 697
Rejestracja: 13 lut 2008 01:00

Re: ENDOMETRIOZA (cz.II)

Post autor: Andzia5 »

oluska_m dziękuję ;-) a Tobie zyczę duzo siły i oby stał się ten cud jak i u mnie :love:
niedocz.tarczycy-Hashimoto,endometr.Ist.

Maga-Sa
Posty: 32
Rejestracja: 11 kwie 2014 11:36

Re: ENDOMETRIOZA (cz.II)

Post autor: Maga-Sa »

Ja za miesiąc mam mieć usuwaną endometriozę. Nie będzie to laparoskopia tylko "prawie" druga cesarka :( strasznie się boję, bo pamiętam ten ból :( Ale, lepiej chyba się przemęczyć raz niż co miesiąc przeżywać te męki :(

karola1993
Posty: 13
Rejestracja: 14 lip 2015 18:50

przedwczesna menopauza???

Post autor: karola1993 »

witam.
Czy mógł by mi ktoś pomóc zinterpretować moje wyniki badań? fsh 17,6 (norma 3.03-8,08), Lh 14,8 (norma 1.80-11,78) Progesteron 0,75 (norma 1,2-15,9) Estradiol 66,0 (norma 21-251). Czy to możliwe żeby zaczynała się już u mnie menopauza? Mam 21 lat...

Bardzo proszę o pomoc

amvormittag
Posty: 18
Rejestracja: 07 lut 2014 20:13

Re: przedwczesna menopauza???

Post autor: amvormittag »

Pierwsze pytanie, w którym dniu wykonałaś badanie? Optymalny dzień to 3 dzień cyklu.

karola1993
Posty: 13
Rejestracja: 14 lip 2015 18:50

Re: przedwczesna menopauza???

Post autor: karola1993 »

badanie zostało wykonane w 3 dniu cyklu. Właśnie dzis odebrałam wynik AMH i wynik niestety 0,01ng/ml :cry2: jestem załamana

Awatar użytkownika
kropka12
Posty: 1159
Rejestracja: 26 sty 2012 09:42

Re: przedwczesna menopauza???

Post autor: kropka12 »

karola1993 zapraszam na wątek "luźne rozmowy o niskiej rezerwie jajnikowej" http://www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/vi ... 77&t=88099
Jest tam wiele dziewczyn, które mimo niskiego AMH (nawet 0,1) zaszło w ciążę. To daje nadzieje, że takie wyniki to nie wyrok.
endometrioza; AMH - 0,5
Invimed Wrocław 2013 - 2 x ICSI na nie
Novum 2014 - ICSI i jest synek
Novum 07.2015 - ICSI - 11dpt hcg 168, 13 dpt - 323, dwa serduszka, tp 27.03.2016

Awatar użytkownika
kwiat_lotosu
Dokarmiam bociana ;) 1% dla bociana
Posty: 5798
Rejestracja: 23 kwie 2010 13:31

Re: ENDOMETRIOZA (cz.II)

Post autor: kwiat_lotosu »

W najbliższy poniedziałek specjalnie dla Was organizujemy konferencje on-line !!! Niebawem udostępnimy link do relacji ze studia. Liczymy na Wasz udział w dyskusji i komentarze na czacie.
A o czym będziemy rozmawiać..? Oczywiście o Raporcie! Już dziś serdecznie ZAPRASZAMY !!!
28.9.2011 - moi cudowni synkowie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jak się leczyć?”