Moderator: Moderatorzy gdzie się leczyć
Nasienie oddaje meżczyzna w tym samym pokoju co jest pobierana krew i gdzie robieone jest ktg w Ovum czyli zaraz przy poczekalni gdzie zwykle jest tłum i wszystko słychac .... Jesli nie mieszkacie daleko to lepiej w domu i w ciągu godziny przywieźc trzymajac pojemniczek np w środkowej kieszeni przy ciele.KarolinaKaja pisze:Wiecie coś na temat warunków badania nasienia w Ovum?
Zostawia w środku ale powiem Ci że faceci wychodzą z tego pokoju tacy zawstydzeni, zaczerwienieni i szybko wychodzą na zewnątrz. Pewnie ze wiadomo o co w takiej klinice chodzi ale moim zdaniem przy i tak mocno obciażającym psychicznie schorzeniu jakim jest niepłodnośc odrobina intymności się należy.KarolinaKaja pisze:O rany! A potem się wychodzi i oddaje się to pani w recepcji przy wszystkich ludziach?!, czy zostawia w środku?
tu się nie zgodzę, mi już na początku leczenia wspominał o laparo (na hsg wyszła wada macicy), do dziś żałuję, że tak późno się zdecydowałam, a po 3 IUI o IFV i z góry wiedział, że jeśli już to nie u niego, Lublin dopiero raczkuje w tym temacie. Ja zaszłam w ciążę naturalnie po drugiej laparo, na pierwszej stwierdzono macicę jednorożną i endometriozę, także w jedynym drożnym jajowodzie, dostałam danazol na zmniejszenie śluzówki, po 3 m-cach kolejna laparo, a za m-c byłam w ciąży. Zawsze będę wdzięczna dr. W za moją córcię, pomógł mi szczęśliwie dotrwać do porodu. Ale wiadomo, że nie każdemu pomożemargeritka36 pisze:dr W dopóki do niego chodzisz dopóty bedzie Ci zlecał kolejne zabiegi, kolejne hsg, inseminacje, czy Icsi i mimo że szanse masz minimalne to Ci tego nie powie, bedziesz chodzic, płacic i płacic a nie bedziesz miec rzeczowej oceny.