Ogłoszenie!

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: 10 wrz 2016 14:28 
Offline

Rejestracja: 10 wrz 2016 14:10
Posty: 3
Witam
Od 3 lat staram się z mężem o dziecko , cykle mam regularne jak w zegarku 30 dniowe, kazano mi zrobić takie badania w 4 dniu cyklu, i proszę o interpretacje wyników , czy prolaktyna nie jest za wysoka do zajścia w ciążę?

AMH 35.5 pmol/L (13.1-53.8)
LH 7.81 IU/L (2.4-12.6)
FSH 5.9 IU/L (3.5-12.5)
Prolaktyna 335 mIU/L (102-496)
Estradiol 98 pmoI/L (61.2-633)
TSH 3.02 mIU/L (0.27-4.2)


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 18 paź 2016 14:28 
Offline
Ekspert Bociana
Ekspert Bociana

Rejestracja: 14 paź 2012 16:05
Posty: 1202
Nie, wartość jest prawidłowa. Pytanie o badanie nasienia.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 18 paź 2016 14:59 
Offline

Rejestracja: 10 wrz 2016 14:10
Posty: 3
Mąż robił badanie i wyszlo bardzo dobrze , ja rowniez robilam HSG i jajowody drożne.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 22 lis 2016 15:55 
Offline
Ekspert Bociana
Ekspert Bociana

Rejestracja: 14 paź 2012 16:05
Posty: 1202
A czy były robione przeciwciała przeciwtarczycowe i monitoring owulacji ? Estradiol można jeszcze powtórzyć w 2-3 dniu cyklu.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 22 lis 2016 16:11 
Offline

Rejestracja: 10 wrz 2016 14:10
Posty: 3
Monitoring owulacji był, i owulacja występuje.
Progesteron robiony w 20 dniu cyklu wynosi 28.8nmol/L (5.3-86.0)
przeciwciał tarczycy nie robiłam


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 20 gru 2016 00:55 
Offline
Ekspert Bociana
Ekspert Bociana

Rejestracja: 14 paź 2012 16:05
Posty: 1202
Warto jeszcze poszerzyć diagnostykę tarczycy.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Przejdź do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group