Ogłoszenie!

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1445 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97  Następna
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: 21 kwie 2018 19:18 
Offline
1% dla bociana

Rejestracja: 23 lis 2014 00:03
Posty: 775
Pomożecie ?
Wydawało mi się, ze jest ok, miałam czekać na usg, ale chyba jeszcze raz zrobię betę.

5dpt beta 22 progesteron 8,5
7dpt beta 60 progesteron 10,6
9dpt beta 170 progesteron 12,5
12dpt beta 563 progesteron 13

Cały czas przyrosty były ponad 170% a przy ostatnim tylko 113%...
Wiem, ze w normie, ale trochę mniej... powinnam się stresować ? :(
Wiem, ze może przesadzam, ale po wsYstkich przejściach boje się cieszyć :)

_________________
2012 początek "przygody"
operacja żylaka powrózka nasiennego, niedrożne oba jajowody,
kariotypy ok, AMH 0,64
Novum: 3xICSI 6tc [*]

2017 będzie naszym rokiem !
Artemida Białystok nadjeżdżamy :)
20.05 ICSI 4AA i... 8tc[*]
14.09 crio 3AA i... cp :(
22.12 crio 3AB i nieststy nie tym razem...

03.2018 ostatnie 5 podejście i...
ICSI 4AA :kciukiII: 4dpt :testI: 5dpt 22, 7dpt 59, 9dpt 170, 12dpt 563, 14dpt 1300, 23dpt 16tyś., 30dpt 62tyś., 32dpt :love: cudzie trwaj


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 22 kwie 2018 19:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 mar 2017 11:19
Posty: 438
lulina_ Przyrost jest prawidłowy i nie musi być symetryczny w każdym pomiarze.

_________________
Starania od V 2016
Niedrożne jajowody
Nasienie po leczeniu witaminami w granicach normy
Hormony, histero i kariotypy ok
03.2017 - decyzja o IVF
I ICSI start 26.05.2017: ET 3bb 12.06.2017 :( CT 3bb 14.08.2017 :(
II IMSI start 2.10.2017: ET 4aa i 4bb 18.10.2017 :love: 9dpt 276, 12dpt 812, 16 dpt 3356, 26 dpt ❤❤

Mamy jeszcze 2 zamrożone blastocysty 3ba.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 23 kwie 2018 10:58 
Offline

Rejestracja: 04 lut 2012 21:48
Posty: 1735
Dziś w 23dpt beta hcg zaledwie 2645,00...
Wyczytałam, że beta między 1200-6000 podwaja się nawet średnio co 96h.
Według tego u mnie skoro beta z 18dpt z godz. 16ej była 1131, to po 96h wychodzi 2.262, a po 111h (czas po którym zrobiłam dzisiejszą betę od ostatniej) to 2.615. Czyli matematycznie to mieszczę się jeszcze w normach, ale wiadomo ciąża to nie matematyka...
Immunolog kazał podwoić dawkę sterydu i WALCZYMY
Co myślicie o tym przyroście?

_________________
2012 4xIUI 7tc cp
Provita
1.imsi VIII.13 crio-II.14:(
2.imsi 08.14
7-8tc córunia[*]
szczep-Sacha
3.imsi IV.15 b/en
30.04.15 transfer:(
Novum-totalna klapa:
4.icsi 09.15- 0 :(
5.icsi 01.16- 0 :(
dc.Paśnik
6.imsi GC XI.16cb
crio 8A,8B 31.03.18-9dpt-27,56,10dpt-50,96,12dpt-102,40,14dpt-244,30,16dpt-530,50,18dpt-1131,19dpt-p 6,4mm,23dpt 2645-p 7,9mm,27dpt-4566,z-3,7mm,30dpt-6093,z-5,5mm


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 23 kwie 2018 20:50 
Offline

Rejestracja: 04 lut 2012 21:48
Posty: 1735
Mam bardzo trudne myślę pytanie...
Czy zdarzyło się komuś, że beta hcg powyżej 1100 przyrosła w ciągu 4,5 dni tylko trochę ponad 100% (u mnie 2645, po 5h 2619 - spadek??)- 23dpt. Lekarz prowadzący widział pęcherzyk 7,9mm i mimo to daje jeszcze szansę, że zarodek odbije???
Zostawiam wszystkie leki a steryd z 15mg zwiększam do 2x15mg dziennie.
Żadnych plamień.
Czy znajdę kogoś u kogo taka sytuacja skończyła się pozytywnie???

_________________
2012 4xIUI 7tc cp
Provita
1.imsi VIII.13 crio-II.14:(
2.imsi 08.14
7-8tc córunia[*]
szczep-Sacha
3.imsi IV.15 b/en
30.04.15 transfer:(
Novum-totalna klapa:
4.icsi 09.15- 0 :(
5.icsi 01.16- 0 :(
dc.Paśnik
6.imsi GC XI.16cb
crio 8A,8B 31.03.18-9dpt-27,56,10dpt-50,96,12dpt-102,40,14dpt-244,30,16dpt-530,50,18dpt-1131,19dpt-p 6,4mm,23dpt 2645-p 7,9mm,27dpt-4566,z-3,7mm,30dpt-6093,z-5,5mm


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 23 kwie 2018 22:40 
Offline

Rejestracja: 24 lis 2015 23:19
Posty: 554
asiula1111 poczekaj spokojnie do USG bo badanie i rozpatrywanie bety w nieskończoność do niczego jednoznacznie nie doprowadzi. U mnie sutuacja była odwrotna tzn beta ładnie rosła i przekroczyła 10tys a i tak serduszko nie zabiło więc SPOKOJNIE poczekaj bo się wykończysz nerwowo, teraz i tak nie masz już wpływu na to co się z Malenstwem dzieje, choć pewnie wiesz, że stres niewskazany. Ja :bigok: za serduszko!

_________________
Starania od 06.2014r.
Ja - teoretycznie OK, Mąż - kiepskie nasienie
2x IUI :-(
2x odwołana IUI
01.2017 IMSI - szczęście zajrzało do nas tylko na chwilę :-(
06.2017 crio - :-(
10.2017 II IMSI - 10dpt beta 307 :-) 14dpt beta 2554 :-) 29dpt jest serduszko :-D
TP 27.06.2018


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 24 kwie 2018 06:32 
Offline

Rejestracja: 04 lut 2012 21:48
Posty: 1735
bumblebee ja miałam 4 lata temu betę prawie 50tys i wszystkie objawy ciążowe, ale plamienia i serduszka nie zobaczyłam jak Ty, tylko zapadnięty pęcherzyk... Tym razem w19dpt piękny pęcholek na usg mnie uspokoił (18dpt przestałam brać equoral).Żadnych plamień do tej pory. Zakończyłam badanie bety na 18dpt, a trzeba było pójść jeszcze na betę w 20dpt.
[Treść postu wymoderowano jako niezgodną z tematyką wątku]

_________________
2012 4xIUI 7tc cp
Provita
1.imsi VIII.13 crio-II.14:(
2.imsi 08.14
7-8tc córunia[*]
szczep-Sacha
3.imsi IV.15 b/en
30.04.15 transfer:(
Novum-totalna klapa:
4.icsi 09.15- 0 :(
5.icsi 01.16- 0 :(
dc.Paśnik
6.imsi GC XI.16cb
crio 8A,8B 31.03.18-9dpt-27,56,10dpt-50,96,12dpt-102,40,14dpt-244,30,16dpt-530,50,18dpt-1131,19dpt-p 6,4mm,23dpt 2645-p 7,9mm,27dpt-4566,z-3,7mm,30dpt-6093,z-5,5mm


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 27 kwie 2018 17:56 
Offline

Rejestracja: 04 lut 2012 21:48
Posty: 1735
Dziewczyny, w pn badałam betę hcg - 23dpt wynik o 7.30 - 2645, 5 godz. później 2619... Na usg pęcherzyk 7,9mm. Zwiększenie sterydu z 15mg do 30mg dziennie i dziś w 27dpt zrobiłam betę przed jutrzejszą wizytą u gina. Spodziewałam się spadku, bo w ogóle nie czuję się "ciążowo", a ty beta 4566...
Co to może znaczyć????
[Treść postu wymoderowano jako niezgodną z tematyką wątku][/

_________________
2012 4xIUI 7tc cp
Provita
1.imsi VIII.13 crio-II.14:(
2.imsi 08.14
7-8tc córunia[*]
szczep-Sacha
3.imsi IV.15 b/en
30.04.15 transfer:(
Novum-totalna klapa:
4.icsi 09.15- 0 :(
5.icsi 01.16- 0 :(
dc.Paśnik
6.imsi GC XI.16cb
crio 8A,8B 31.03.18-9dpt-27,56,10dpt-50,96,12dpt-102,40,14dpt-244,30,16dpt-530,50,18dpt-1131,19dpt-p 6,4mm,23dpt 2645-p 7,9mm,27dpt-4566,z-3,7mm,30dpt-6093,z-5,5mm


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 28 kwie 2018 18:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 maja 2010 11:16
Posty: 2364
asiula1111 pisze:
Dziewczyny, w pn badałam betę hcg - 23dpt wynik o 7.30 - 2645, 5 godz. później 2619... Na usg pęcherzyk 7,9mm. Zwiększenie sterydu z 15mg do 30mg dziennie i dziś w 27dpt zrobiłam betę przed jutrzejszą wizytą u gina. Spodziewałam się spadku, bo w ogóle nie czuję się "ciążowo", a ty beta 4566...
Co to może znaczyć???? Czy ja nawet poronić nie mogę normalnie????


bhcg idzie w górę, powyżej 1000 zwalnia. Dlaczego piszesz o poronieniu? Przecież ta beta oznacza ładną ciążę...widać już bardzo dużo ma usg. Ciesz się z wyniku.

_________________
starania od lipca 2009
AMH 0,2
Genetyka:Translokacja zrównoważona w kariotypie
Immunologia:Problem w CBA i limfocytach
Małżowa armia-2%prawidłowych
Gameta Gdynia:
1xIUI
2xICSI
Invimed Gdynia KD:
1xIMSI
1xCriotransfer
Przygotowania do AZ...
Naturalny cud 5.01.2018 urodziła się wyczekiwana córeczka Liliana


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 28 kwie 2018 20:12 
Offline

Rejestracja: 04 lut 2012 21:48
Posty: 1735
mania 85 pisze:
bhcg idzie w górę, powyżej 1000 zwalnia. Dlaczego piszesz o poronieniu? Przecież ta beta oznacza ładną ciążę...widać już bardzo dużo ma usg. Ciesz się z wyniku.

[Treść postu wymoderowano jako niezgodną z tematyką wątku]

Tyle, że beta naprawdę niska jak na 6dt2d ciąży 4566 mIU/ml. Chyba każdy musi to przyznać....

_________________
2012 4xIUI 7tc cp
Provita
1.imsi VIII.13 crio-II.14:(
2.imsi 08.14
7-8tc córunia[*]
szczep-Sacha
3.imsi IV.15 b/en
30.04.15 transfer:(
Novum-totalna klapa:
4.icsi 09.15- 0 :(
5.icsi 01.16- 0 :(
dc.Paśnik
6.imsi GC XI.16cb
crio 8A,8B 31.03.18-9dpt-27,56,10dpt-50,96,12dpt-102,40,14dpt-244,30,16dpt-530,50,18dpt-1131,19dpt-p 6,4mm,23dpt 2645-p 7,9mm,27dpt-4566,z-3,7mm,30dpt-6093,z-5,5mm


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 28 kwie 2018 20:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 maja 2010 11:16
Posty: 2364
asiula1111 pisze:
mania 85 pisze:
bhcg idzie w górę, powyżej 1000 zwalnia. Dlaczego piszesz o poronieniu? Przecież ta beta oznacza ładną ciążę...widać już bardzo dużo ma usg. Ciesz się z wyniku.



dzięki! obyś miałą rację [-o<
dziś byłam na intralipidzie i usg. Totalne zaskoczenie! Zarodek jest 0,37cm - to na normy 6t0d ciąży. Ja mam 6t3d. Wygląda na to, że po odstawieniu immunosupresantu 15mg encortonu nie wystarczało na moją immunologię i zaczęłam niszczyć Maluszka. Jak tylko zauważyłam niski przyrost hcg immunolog włączył mi podwójną dawkę sterydu i jakby ruszyło... Tyle, że beta naprawdę niska jak na 6dt2d ciąży 4566 mIU/ml. Chyba każdy musi to przyznać....
Czy Maluszek da radę? Muszę po prostu czekać i starać się nie denerwować


to nie jest niska beta na 6tydzień . Ja w 5 tygodniu miałam 1350 bhcg i juz pęcherzyk. A w 7t0d miałam zarodka z bijacym serduszkiem.takze proszę nie panikowac.
[Treść postu wymoderowano jako niezgodną z tematyką wątku]

_________________
starania od lipca 2009
AMH 0,2
Genetyka:Translokacja zrównoważona w kariotypie
Immunologia:Problem w CBA i limfocytach
Małżowa armia-2%prawidłowych
Gameta Gdynia:
1xIUI
2xICSI
Invimed Gdynia KD:
1xIMSI
1xCriotransfer
Przygotowania do AZ...
Naturalny cud 5.01.2018 urodziła się wyczekiwana córeczka Liliana


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 28 kwie 2018 20:55 
Offline

Rejestracja: 04 lut 2012 21:48
Posty: 1735
mania 85 pisze:
Ja w 5 tygodniu miałam 1350 bhcg i juz pęcherzyk.

:caluje też miałam betę w 5t1d ciąży 1131.

[Treść postu wymoderowano jako niezgodną z tematyką wątku]

_________________
2012 4xIUI 7tc cp
Provita
1.imsi VIII.13 crio-II.14:(
2.imsi 08.14
7-8tc córunia[*]
szczep-Sacha
3.imsi IV.15 b/en
30.04.15 transfer:(
Novum-totalna klapa:
4.icsi 09.15- 0 :(
5.icsi 01.16- 0 :(
dc.Paśnik
6.imsi GC XI.16cb
crio 8A,8B 31.03.18-9dpt-27,56,10dpt-50,96,12dpt-102,40,14dpt-244,30,16dpt-530,50,18dpt-1131,19dpt-p 6,4mm,23dpt 2645-p 7,9mm,27dpt-4566,z-3,7mm,30dpt-6093,z-5,5mm


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 30 kwie 2018 14:42 
Offline

Rejestracja: 19 kwie 2014 18:43
Posty: 1
Hej dziewczyny mam pytanie, jak sie wpisuje w ten kalkulator beta hcg...jak robie badania w 10dpt potem 19 dpt potem 26 dpt..to wpisuje zawsze pierwszy wynik i ostatni czy te ostatnie czyli np 19dpt i 26 dpt?


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 05 maja 2018 23:35 
Offline

Rejestracja: 02 sty 2017 20:11
Posty: 6
Bardzo proszę o kilka słów samej prawdy...
26 kwietnia - domowy test z moczu x2 i dwie grube kreski
30 kwietnia - beta HCG: 1777, progesteron 8,6 (od razu dostałam Duphaston 3x1)
4 kwietnia - beta HCG: 2765 :(
Zalecenie mojej dr: dalej brać progesteron, usg po weekendzie (idę we wtorek)
Ostatnia miesiączka 18 marca, owulacja jakoś 1-2 kwietnia. Mąż kryptozoospermia, jednak mamy synka 8 miesięcy z ciąży naturalnej.
Czy jest jakaś szansa na zdrową ciążę czy lepiej szykować się na najgorsze?


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 16 maja 2018 17:53 
Offline

Rejestracja: 23 cze 2014 15:27
Posty: 1
Dziewczyny, czy beta 1.86 w 8 dniu po transferze blastusia mrożonego przesadza o porażce?


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 16 maja 2018 21:43 
Offline
Awatar użytkownika
Moderator
Mateczka

Rejestracja: 17 lip 2012 21:50
Posty: 27806
rozdarta pisze:
Dziewczyny, czy beta 1.86 w 8 dniu po transferze blastusia mrożonego przesadza o porażce?


Raczej tak, ale dla.pewnosci powtorz za 2 dni.

_________________
12 transferów, 2 Aniołki i wymarzony Synek Adaś :love: Co dalej?


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1445 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 18 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Przejdź do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group