Witam!! Mam 26 lat od mniej więcej dwóch lat intensywnie staramy się z mężem o pierwsze potomstwo (metody naturalne). Ani razu nie udało nam się chociaż by doprowadzić do zagnieżdżenia zarodka.Od około 4 lat mam nieregularne cykle (wcześniej idealnie co 28-dni) otóż czasem cykl trwa 16 dni,a czasem 29-30-31.Dodam również że od 6 lat nie stosuje żadnej antykoncepcji. Byłam już chyba u pięciu lekarzy i każdy z nich stwierdza,iż taka moja natura dlatego nie powinnam się martwić takimi cyklami.Miesiączka trwa średnio 8-12dni czasem zdarzy się że nawet 17 dni.Przyjmowałam bromergon,luteinę dopochwową,a ostanie 4 cykle Aromek od 3-7ego dnia cyklu.W ostatnim cyklu lekarz dołączył Pregnyl w dawce 1000 j.m(aktualnie wiem że leki te nie pomogły,gdyż dotałam miesiączkę).W każdym cyklu są widoczne pęcherzyki,które ładnie pękają.Monitoruje je od października zeszłego roku co cykl.Badanie nasienia u męża wyszło w porządku. Moje badania tarczyca,cytologia, prolaktyna (robiona 3 krotnie w drugim i trzecim dniu cyklu 1-badanie 27,4 , 2gie- 22,3 ,3cie-44,3). Co powinnam uczynić?? proszę o pomoc.
|