Ogłoszenie!

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: 27 kwie 2019 15:33 
Offline

Rejestracja: 27 kwie 2019 15:20
Posty: 1
Dzień dobry,

Szanowny Panie Doktorze, otrzymaliśmy wyniki badań nasienia męża - azoospermia.

Następnie udaliśmy się do androloga, który zbadał męża i stwierdził, że oba jądra i najądrza hipoplastyczne, powrózki nasienne z badalnymi nasieniowodami.

Zlecił badania krwi, których otrzymaliśmy następujące wyniki:

TSH 0,726 µIU/ml 0,550 — 4,780
Estradiol 39,20 pg/ml 11,80 — 39,80
Folikulotropina (L65) ↑ 51,67 mIU/ml 1,40 — 18,10
Luteotropina ↑ 20,85 mIU/ml 1,50 — 9,30
Prolaktyna ↑ 19,6 ng/ml 2,1 — 17,7
Testosteron 553 ng/dl 241 — 827

Oraz posiew nasienia - na którego wyniki czekamy.

Panie Doktorze czy z takimi wynikami czeka męża leczenie farmakologiczne i czy mąż będzie kwalifikował się do wykonania biopsji oraz czy z takimi wynikami męża mamy szanse na dziecko?


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 05 maja 2019 20:13 
Offline
Ekspert Bociana
Ekspert Bociana

Rejestracja: 20 sty 2011 22:28
Posty: 6526
Witam!
Zacząłbym od badań genetycznych.
Jeśli te będą prawidłowe, do rozważenia farmakoterapia i następowa biopsja.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Przejdź do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group