Ogłoszenie!

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: 13 lip 2018 16:35 
Offline

Rejestracja: 13 lip 2018 16:17
Posty: 2
Witam, bardzo proszę o interpretacje wyników badanie robiłam ze względu na 3 poronienia zatrzymane .
LA1 35,8 sek ( 31,0-44,0)
PTT-LA 48,1 sek (31,4-43,4) H- POWYŻEJ ZAKRESU REFERENCYJNEGO
PTT-LA MIX 35,1 sek(31,4-43,4)
INR 0,99 (0,90-1,20)
APTT 42,60 sek ( 26-37,00) H -POWYŻEJ

Wyniki p/c kardiolipinie i p/c beta-2-glikoproteinie BADANIA SĄ NEGATYWNE.
Czy trzeba przez te 2 powyżej wyniki robić jakieś dodatkowe badania? czy jest czym się martwić? może to być przyczyną poronień ?

Z góry dziękuje. Ola


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 16 lip 2018 23:22 
Offline
Ekspert Bociana
Ekspert Bociana

Rejestracja: 02 lut 2010 01:00
Posty: 2246
Szanowna Pani

Powtórny dodatni wynik wykonany po 6-12 tygodniach potwierdza, że jest on rzeczywiście dodatni. Upoważnia to do rozpoznania trombofilii nabytej i może się przyczyniać do poronień. Jeżeli zostanie to potwierdzone, zwykle wymaga to leczenia profilaktycznymi dawkami drobnocząsteczkowej heparyny.

Pozdrowienia,

Piotr Pierzyński


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 17 lip 2018 10:43 
Offline

Rejestracja: 13 lip 2018 16:17
Posty: 2
Dziękuje bardzo za odpowiedź. Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Przejdź do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group