Ogłoszenie!

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 243 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 17  Następna
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: 01 gru 2010 18:05 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 lip 2009 00:00
Posty: 674
Lokalizacja: Kraków
blondynka7 pisze:

43% ciąż potwierdzonych dodatnim wynikiem beta HCG i 32,1% ciąż klinicznych (widocznych w USG). Dla porównania inseminacje: 11,98%. Dane obejmują zabiegi od 01.05.2010 do 26.11.2010.
Takie mam informacje z pierwszej ręki.


To bardzo pozytywne informacje, ale czy dr mówił ile z tych 43% ciąż było po in vitro? Ile przeprowadził takich zabiegów? Napisz coś więcej jesli wiesz.

_________________
FSH 13-29, AMH 0,1 Hashimoto
Starania od IX 2009

26.11.2010 c.b. 6 t.c. [*]
09.01.2011 - ICSI Bocian - Dr M i 1 zarodek 4A
b-hcg dpt 15-961, 18-2523, 20-4523, 23-9876, 29-24693
9.02.11 jest :love:, 24.02.11
TP przez cc 29.09.2011


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 02 gru 2010 10:42 
Offline

Rejestracja: 24 lis 2010 12:25
Posty: 28
gabrielle
43% i 32,1% to są wyniki w ivf-te dane przekazał nam sam lekarz.
Niestety nie wiem ile "sztuk" zabiegów to dotyczy...no nie dopytałam... :|
Kobietki jeśli jesteście pacjentkami doktora proponuję, aby napisać do niego maila z takim zapytaniem-bez problemu powinien udzielić odp i wtedy skonfrontujemy wyniki.

Dodane -- 02 Gru 2010 09:47 --

tuya
u mnie doktor od tego zaczął-sama nawet nie wiedziałam co to takiego jest :?: to badanie
wogóle leczenie rozpoczęło się od ustalenia poziomu FSH, potem chlamydia ureaplasma i mykoplazma-czy jest sens robić drożność i podchodzić do iui - czy nie lepiej od razu do ivf (jestem po laparotomii torbieli jajnikowych - w tym endometrialnej)

_________________
6 lat staran
HSG - drożne
3 iui nieudane :(
1 isci nieudane :(
04/2011 c.naturalna, 01/2012 Cud jest na swiecie :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 02 gru 2010 12:29 
Offline

Rejestracja: 16 wrz 2010 08:21
Posty: 9
Lokalizacja: Kraków
tuya
u mnie doktor od tego zaczął-sama nawet nie wiedziałam co to takiego jest :?: to badanie
wogóle leczenie rozpoczęło się od ustalenia poziomu FSH, potem chlamydia ureaplasma i mykoplazma-czy jest sens robić drożność i podchodzić do iui - czy nie lepiej od razu do ivf (jestem po laparotomii torbieli jajnikowych - w tym endometrialnej)[/quote]

Ja go spytałam na pierwszej wizycie o to badanie, powiedział że najpierw trzeba zrobić FSH i od tego będzie zależało co dalej. Wyszło ok i zaproponował 3 mies stymulacji Clo, potem 3 inseminacje. Po pierwszej się upomniałam że nie miałam hsg i zrobiliśmy. Myślę, że mu się poprostu zapomniało. Całe szczęście wyszło ok, ale kolejna inseminacja mi się przesunęła na następny miesiąc. Teraz czekam na okres albo na naturalny cud (na to drugie bardziej!). Jakby co to testuję w Mikołaja :)


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 02 gru 2010 13:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 sie 2009 00:00
Posty: 4288
Lokalizacja: podkarpackie
blondynka7 pisze:
czy jest sens robić drożność i podchodzić do iui - czy nie lepiej od razu do ivf (jestem po laparotomii torbieli jajnikowych - w tym endometrialnej)


blondynka ja jestem po nieudanym IUI i nie mam zamiaru wiecej do IUI podchodzić, bo wg mnie to strata pieniedzy. Skuteczność IUI jest tak mała, ze szkoda sobie głowy zawracac. jesli masz kase na ivf to lepiej od razu konkretnie zadziałać. My zdecydowalismy sie na ifv zamiast kolejnych IUI...

_________________
starania od listopad 2008...
M- asthenozoospermia (29% ruch, morf.4%)
02.2011 laparoskopia -> endometrioza III st, zrosty, LUF
01.2012 AMH - 1.0 FSH - 9.28, 12.2012 histeroscopia - OK
10.2009 I IUI 07.2013 II IUI
04.2012 ICSI z AH - transfer 2 pisklaczków, brak mrozaczków
11.2013 ICSI
01.2014 crio
19.05.2014 beta 32dc - 513, 34dc - 948 błagam rośnij...
01.06.2014 Serduszko bije
nasz synek


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 02 gru 2010 13:45 
Offline

Rejestracja: 24 lis 2010 12:25
Posty: 28
chiyo pisze:
blondynka7 pisze:
czy jest sens robić drożność i podchodzić do iui - czy nie lepiej od razu do ivf (jestem po laparotomii torbieli jajnikowych - w tym endometrialnej)


blondynka ja jestem po nieudanym IUI i nie mam zamiaru wiecej do IUI podchodzić, bo wg mnie to strata pieniedzy. Skuteczność IUI jest tak mała, ze szkoda sobie głowy zawracac. jesli masz kase na ivf to lepiej od razu konkretnie zadziałać. My zdecydowalismy sie na ifv zamiast kolejnych IUI...


3-4 razy mniejsza niż ivf... wiem... ta droga wydała nam się po prostu konieczna bo rokowania były dobre-najpierw iui (mniej inwazyjne) potem ewentualnie ivf... dla nas psychicznie było ważne przejście tego etapu-to pomogło ostatecznie zdecydować się i podjąć działania w kierunku ivf...
wiesz jak to jest-człowiek ma też nadzieję że moze tyle w tej walce wystarczy....

_________________
6 lat staran
HSG - drożne
3 iui nieudane :(
1 isci nieudane :(
04/2011 c.naturalna, 01/2012 Cud jest na swiecie :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 16 gru 2010 23:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 wrz 2004 00:00
Posty: 125
Lokalizacja: k. Krakowa
Witam ja jestem świeżo poz wizycie w Artvimedzie i o samej klinice po tej pierwszej wizycie nie mogę przewidzieć ale mogę z całą pewnością potwierdzić wszystkie pozytywne opinie o dr Chrostowskim. Dr po zebraniu wywiadu rozjaśnił mi całą moją sytuację i dał zupełnie nowe światło na moją sytuację, tłumaczył mi wszystkie moje wątpliwości i nawet rozrysowywał mi pewne rzeczy na kartce, pokazał mi nawet przyrząd do hsg, bo zlecił mi to badanie,a ja się tego bałam. No dużo by jeszcze pozytywów wymieniać ale w każdym razie po 1 wizycie jestem na tak;)

_________________
Karolina
po 5 latach walki z niepłodnością idiopatyczną syn Franek(styczeń 2009)
listopad 2010 ciąża pozamaciczna i usunięty prawy jajowód
styczeń 2011- HSG lewy drożny
2xIUI:(
10.2011. ICSI:( brak transferu- słaba odpowiedź na stymulacje)
AMH= 1,0
Miesiąc przed 2 drugim ICSI ciąża naturalna, serduszko już bije:)


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 17 gru 2010 11:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 sie 2009 00:00
Posty: 4288
Lokalizacja: podkarpackie
blondynka7 pisze:
potem ewentualnie ivf... dla nas psychicznie było ważne przejście tego etapu-to pomogło ostatecznie zdecydować się i podjąć działania w kierunku ivf...
wiesz jak to jest-człowiek ma też nadzieję że moze tyle w tej walce wystarczy....


blondynka byłam własnie na wizycie i lekarz mówi, ze u mnie warto sie jednak pokusic o IUI. Zgodziłam sie i uwierzyłam w plan lekarza ;) Tak, ze jeszcze troszke sie nasz plan rozciagnał w czasie.

_________________
starania od listopad 2008...
M- asthenozoospermia (29% ruch, morf.4%)
02.2011 laparoskopia -> endometrioza III st, zrosty, LUF
01.2012 AMH - 1.0 FSH - 9.28, 12.2012 histeroscopia - OK
10.2009 I IUI 07.2013 II IUI
04.2012 ICSI z AH - transfer 2 pisklaczków, brak mrozaczków
11.2013 ICSI
01.2014 crio
19.05.2014 beta 32dc - 513, 34dc - 948 błagam rośnij...
01.06.2014 Serduszko bije
nasz synek


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 18 gru 2010 22:18 
Offline

Rejestracja: 24 lis 2010 12:25
Posty: 28
chiyo pisze:
blondynka7 pisze:
potem ewentualnie ivf... dla nas psychicznie było ważne przejście tego etapu-to pomogło ostatecznie zdecydować się i podjąć działania w kierunku ivf...
wiesz jak to jest-człowiek ma też nadzieję że moze tyle w tej walce wystarczy....


blondynka byłam własnie na wizycie i lekarz mówi, ze u mnie warto sie jednak pokusic o IUI. Zgodziłam sie i uwierzyłam w plan lekarza ;) Tak, ze jeszcze troszke sie nasz plan rozciagnał w czasie.


chiyo-ja natomiast już ruszyłam z procedurą do ivf, jestem po decapeptylu za miesiąc drugi-a potem stymulacja i .... i zobaczymy :)

_________________
6 lat staran
HSG - drożne
3 iui nieudane :(
1 isci nieudane :(
04/2011 c.naturalna, 01/2012 Cud jest na swiecie :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 30 gru 2010 08:47 
Awatar użytkownika
Dziewczyny jakie macie opinie na temat iui?

Czy komuś się udało u Chrostkowskiego?


Na górę
  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 30 gru 2010 10:26 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 sie 2009 00:00
Posty: 4288
Lokalizacja: podkarpackie
blondynka7 pisze:
chiyo-ja natomiast już ruszyłam z procedurą do ivf, jestem po decapeptylu za miesiąc drugi-a potem stymulacja i .... i zobaczymy


no to zaciskam kciuki :)

_________________
starania od listopad 2008...
M- asthenozoospermia (29% ruch, morf.4%)
02.2011 laparoskopia -> endometrioza III st, zrosty, LUF
01.2012 AMH - 1.0 FSH - 9.28, 12.2012 histeroscopia - OK
10.2009 I IUI 07.2013 II IUI
04.2012 ICSI z AH - transfer 2 pisklaczków, brak mrozaczków
11.2013 ICSI
01.2014 crio
19.05.2014 beta 32dc - 513, 34dc - 948 błagam rośnij...
01.06.2014 Serduszko bije
nasz synek


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 30 gru 2010 13:02 
Offline

Rejestracja: 24 lis 2010 12:25
Posty: 28
chiyo pisze:
blondynka7 pisze:
chiyo-ja natomiast już ruszyłam z procedurą do ivf, jestem po decapeptylu za miesiąc drugi-a potem stymulacja i .... i zobaczymy


no to zaciskam kciuki :)

zaciskaj zaciskaj - odwdzięczam się tym smaym :) jak wygląda sytuacja u Ciebie? na jakim jesteś etapie? (straciłam ostatnio poczucie czasu..)

_________________
6 lat staran
HSG - drożne
3 iui nieudane :(
1 isci nieudane :(
04/2011 c.naturalna, 01/2012 Cud jest na swiecie :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 30 gru 2010 13:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 sie 2009 00:00
Posty: 4288
Lokalizacja: podkarpackie
aktualnie 15 dc ;) miałam 2 pecherzyki po 27 mm. Po podaniu podwojnego pregnylu pekł tylko jeden, a z drugiego zrobiła sie torbiel. Biore duphaston i luteine i czekam czy cos bedzie z tego dziwnego cyklu. jeśli nic, to w styczniu laparo.

_________________
starania od listopad 2008...
M- asthenozoospermia (29% ruch, morf.4%)
02.2011 laparoskopia -> endometrioza III st, zrosty, LUF
01.2012 AMH - 1.0 FSH - 9.28, 12.2012 histeroscopia - OK
10.2009 I IUI 07.2013 II IUI
04.2012 ICSI z AH - transfer 2 pisklaczków, brak mrozaczków
11.2013 ICSI
01.2014 crio
19.05.2014 beta 32dc - 513, 34dc - 948 błagam rośnij...
01.06.2014 Serduszko bije
nasz synek


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 30 gru 2010 22:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 maja 2010 13:37
Posty: 925
Kalpek i inni, nie zniechecam do dr Chrz ale przeszłam wszystkie kliniki w Krakowie i niestety nikt nie był w stanie nam pomoc. Polecam sie zorientować w temacie, żebyście nie traciły niepotrzebnie czasu i energii i co najważniejsze nie popadaly w depresję. Mnie sie udało w Katowicach, a laparo miałam aż w Białymstoku. Zycze wszystkim straczkom powodzenia!!

_________________
20 mcy nieplodnosci idiopatycznej
bakterie; torbiele; antyki; ziola nr3; 04.XI. laparo+histero ok; brakowalo sily do walki..
10.XII 25dc beta 127
32t5d 15.07.2011 urodzily sie Trojaczki Emma, Nina i Dominic
hahanna :bigok:
o Trojaczkowym szczesciu pisze tutaj: http://dagaend.blogspot.com.au/


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 30 gru 2010 23:22 
Awatar użytkownika
Ja jestem po 2 nieudanych iui. Mamy zamiar podejść do kolejnych. Niestety zaczęliśmy od ivf (w Parens) bo nikt nie dawał nam szansy na poprawę nasienia a tu nagle po kilku miesiącach i już niestety po nieudanym ivf nastąpiła znacząca poprawa.

Dodane -- 30.12.2010, 22:29 --

dagmarka2000 napisz coś więcej odnośnie tego co wyżej - tzn co jest takiego w lekarzach krakowskich, że nie znają na rzeczy a w innych klinikach wiedzą co robić- ja mam złe doświadczenia z dwóch klinik krakowskich i dr Ch jest nasza ostatnia deska ratunku


Na górę
  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 31 gru 2010 14:23 
Offline

Rejestracja: 22 lis 2010 10:55
Posty: 2
Kalpek my też mieliśmy 2 nieudane inseminacje w Artvimed. Choć co do samego lekarza trudno mieć zastrzeżenia, że się nie stara.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 243 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 17  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Przejdź do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group