Ogłoszenie!

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
PostZamieszczono: 30 sty 2019 21:06 
Offline

Rejestracja: 20 lis 2017 17:20
Posty: 16
Witam,
Właśnie przygotowuję się do 1 podejścia do in vitro. Czy wynik TSH na poziomie 3,19 mlU/l (norma 0,27-4,2) jest niepokojący? Według informacji znalezionych na forach wynika, że TSH przy staraniach o dziecko nie powinno przekraczać 2.
Wcześniejsze badanie TSH mam sprzed 2 lat: 1,7.
Jutro oczywiście wykonam dalsze badania FT3,FT4 oraz przeciwciała.
bardzo dziękuję za odpowiedź.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 07 lut 2019 16:23 
Offline

Rejestracja: 20 lis 2017 17:20
Posty: 16
Witam.
W uzupełnieniu powyższych informacji, dodatkowe wyniki badań:
- TSH 3,5 ( norma 0,27-4,2)
- FT3 2,98 (norma 2-4,4)
- FT4 1,05 (norma 0,93-1,71)
- anty TPO 69 (norma <34)
- anty TG 236 (norma 0-115).

Jestem już umówiona do endokrynologa, ale zastanawiam się ile może trwać ustabilizowanie wyników przed on vitro? Będę wdzięczna za odpowiedź.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 09 lut 2019 11:25 
Offline
Ekspert Bociana
Ekspert Bociana

Rejestracja: 14 lut 2002 01:00
Posty: 15681
Lokalizacja: Białystok
Nie jest to tragedia taki wynik zdania na temet konieczności wyrównywania w takich sytuacjach funkcji są podzielone niektóre Towarzystwa naukowe zalecają niektóre nie czasami uzależniane jest to od obecności p/ciał anty TPO Z poważaniem JD


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 12 lut 2019 21:34 
Offline

Rejestracja: 20 lis 2017 17:20
Posty: 16
dziękuję za odpowiedź. Jestem już po wizycie u endokrynologa. Przeciwciała potwierdzają początek Hashimoto, włączono leki. Mamy jedynie dylemat czy do in vitro podchodzić po miesiącu czy dwóch - poczekamy najprawdopodobniej na TSH poniżej 2,5.
pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostZamieszczono: 26 kwie 2019 10:16 
Offline
Ekspert Bociana
Ekspert Bociana

Rejestracja: 14 lut 2002 01:00
Posty: 15681
Lokalizacja: Białystok
tutaj obniżenie tsh jest wystarczającym czynnikiem pozwalającym na podejście do IVF Z poważaniem JD


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Przejdź do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group