Witam Was dziewczyny, [treść niezgodna z tematem wątku] Poroniłam w 8 tygodniu i 6 dniu - serce przestało poprostu bic. Mam ogromna prośbę, czy mogłybyscie rzucic okiem na to co sobie wynotowalam - i ewentualnie zweryfikowac - jesli cos pomyliłam. - Przeciwciała antyfosfolipidowe - a w nich: antykoagulant tocznia i przeciwciała antykardiolipidowe (IgG, IgM), - przeciwciala przeciwtarczycowe (nie wiem czy rowniez w tych dwoch klasach?), - przeciwciala przeciwjądrowe (nie wiem czy rowniez w tych dwoch klasach?), - rozyczka (IgG, IgM), - toxoplazmoza (IgG, IgM), - Cytomegawirus (IgG, IgM), - Listerioza (nie wiem czy rowniez w tych dwoch klasach?), - Chlamydia (IgG, IgM),
-Wymaz z szyjki macicy - w kierunku mykoplazmy i ureaplazmy, chlamydii, -Cytologia, -Hormony (TSH, a FT3 i FT4 rowniez?).
-Krzepliwosc krwi - i stawiam tutaj na Fibrynogen - jako, ze wyniki szpitalne - wskazuja ze był on przekroczony - norma jest od 200-400, a ja w dniu przyjecia mialam 473, a za dwa dni (juz po podaniu tabletki poronnej - nie wiem, czy to ma zwiazek) - 410. Nie wiem czy zbadac tez APTT - przy normie 27-41, ja mialam w dniu przyjecia 28 sek, a dwa dni poźniej 34. Nie wiem rowniez co to jest ATTP - a widze, ze macie badane.
|